Portal 072info

Ovo su pravila pomoću kojih ćete iz svake svađe izaći kao pobjednik

Young Couple Having Problems with Their Smart Phones

Prljavo posuđe u sudoperu ili odignuta daska u WC-u ponekad su dovoljni razlozi da se par dobro posvađa, a poznati odvjetnik Jonathan Herring u to je ime napisao knjigu praktičnog naziva How To Argue (Kako se svađati).

Ovaj profesor s Oxforda otkriva male tajne kvalitetne svađe koje bi svatko od nas trebao znati.

On savjetuje da dobro razmislimo o onom što želimo reći prije nego što napadnemo drugu stranu. “Dogovorite se sami sa sobom o tome koju poruku želite poslati” kažeHerring.

Nakon što ste razmislili o snagama i slabostima vaše teze, pažljivo odredite vrijeme i mjesto iznošenja iste. To je bitno iz razloga što ljudi gube u svađama jer reagiraju impulzivno i ne slušaju što druga strana ima za reći.

Također, on tvrdi da je bitno pustiti suprotnoj strani da ona bude ta koja najviše govori, a u vašem slučaju to je 75% slušanja i 25% priče.

Isto tako, važno je imati “plan za bijeg” jer je to sjajan način za okončanje svađe ukoliko ona krene u neželjenom smjeru. Isto tako, Herring savjetuje da je poželjno ostati u prijateljskom odnosu s partnerom bez obzir na svađu.

“Morate se zapitati gdje je kraj igre kada se svađate s partnerom. Ako ga želite osramotiti ili vrijeđati, to se može negativno odraziti na vašu vezu”, zaključio je i dodao da uvijek treba stvoriti atmosferu za pomirenje.

Podijelite članak