Ovo su tačke koje je Rusija napala u Ukrajini

i 3

Eksplozije su zabilježene diljem Ukrajine u danas rano ujutro, signalizirajući da je započela opsežna ruska invazija. Rusija je lansirala krstareće i balističke rakete na aerodrome i vojno sjedište u blizini Kijeva, glavnog grada zemlje, prema ukrajinskim funkcionerima. Na jugu su se ruske trupe iskrcale u Odesu, prenosi New York Times. 

U istočnoj Ukrajini ruski projektili su pogodili ciljeve u Harkovu i Dnjepru, a glasni udari zabilježeni su u Kramatorsku. Ukrajinske državne službe za hitne slučajeve saopštile su da su pokrenuti napadi na 10 ukrajinskih regija, prvenstveno na istoku i jugu zemlje. Nekoliko aviona je pogođeno u zračnim lukama.

Eksplozija se mogla vidjeti u Kijevu u video prijenosu uživo koji je potvrdio tim za vizualne istrage The Timesa.

Drugi video koji je provjerio The Times prikazuje dim koji se diže iz međunarodne zračne luke Kherson na jugu Ukrajine, u regiji koja graniči s Krimom.

Ruski napadi započeli su samo nekoliko minuta nakon što je ruski predsjednik Vladimir V. Putin održao govor u kojem je proglasio početak vojne operacije u Ukrajini i kada se Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda sastalo u New Yorku.

IZVORAvaz
Prethodni članakGrađani Kijeva sakrili se u podzemnoj, mnogi bježe iz grada (FOTO)
Sljedeći članakRuske trupe ulaze u Ukrajinu i sa Krima, ukrajinska policija objavila da je poginulo sedam osoba