zla
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet
Kurbani 2021

Zlatan Ibrahimović je svojom karizmom, temperamentom, fudbalskom veličinom, titulama, legendarnim objava na društvenim mrežama, ponašanjem i dominantnošću na terenu… odavno osvojio planetu, i teško je zamisliti da jedan takav lik ima svog idola. 

Međutim, oni malo stariji ljubitelji fudbala, pogotovo Serije A, Ibrahimovića… znaju da je Zlatanov idol u fudbalu legendarni Brazilac Ronaldo, ili punim imenom Luis Nazario de Lima (44) i to u periodu dok mu je bio rival u sezoni 2007/08, dok je Ibrahimović nosio dres Intera, a Ronaldo Milana.

– Niko nije kao Ronaldo, on je fenomen. Želio sam biti igrač baš poput njega. Na terenu je mogao raditi nemoguće stvari, stvarao je čaroliju. Uzeo bi loptu i kao da bi poručio: “Sve će biti u redu, preuzimam brigu o njoj”. Takav igrač nije postojao prije, a nema ga ni danas. Ne postoji. Kao mlad igrač često sam ga gledao i govorio sam sebi da želim biti poput njega, igrač koji pravi razliku. Prema mom mišljenju, on je bez sumnje najveći igrač u historiji, svojevremeno je Ibrahimović pričao o Ronaldu.

A sada mu se ponovo ukazala prilika da sretne svog idola. Naime, Ibra je na Ibici, gdje ljetuej ovih dana, sreo svog idola i morao je objaviti fotografiju na društvenim mrežama

Potpisao ju je sa samo tri riječi.

“Samo zamisli, Ronaldo”.