Portal 072info

Özer: Dilaver ostaje u Čeliku, imat ćemo dobar i ozbiljan tim za narednu sezonu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Treći trener iz Turske u posljednjih godinu dana, danas je pred novinarima govorio o svome dolasku u Čelik, očekivanjima, planovima, igračkom kadru, trenerima u stručnom štabu, ali i o Ibričiću, Boliću, Brkiću…

“Ovo je za mene novo trenersko iskustvo, nova zemlja, novi klub u kojem ćemo nadam se uraditi dosta dobrih stvari. Zna se desiti nekad da nam treba malo da se naviknemo na novu zemlju i klub, ali učinit ću sve da se što prije naviknem na ovaj sistem, za razliku od Turske. Vjerujem da ćemo brzo to prebroditi, te da ćemo gledati samo naprijed. Prošle sezone Čelik je završio na sedmoj poziciji, a sezone prije borio se do posljednjeg kola za opstanak. Moramo svake godine ići i težiti ka boljem, tako i za narednu sezonu, moramo biti bolji nego prošle sezone. Mislim da imamo snagu za takav rezultat, idemo korak po korak u razvoju kluba. Imamo dobru ekipu, koju sačinjavaju iskusni igrači s novim mladim igračima. Mislim da imamo dobar tim, ali moramo na pripremama dosta raditi. Tri dana sam već s ekipom i vidim da treba ovdje puno rada. Zato želim da odemo što prije na pripreme u Tursku, gdje ćemo ostati 15-20 dana i da se dobro pripremimo” ističe novi trener Zeničana.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Danas očekuje sve igrače na treningu.

“Želim da što prije odemo u Tursku, imamo dovoljno vremena do početka sezone i da se dobro spremimo. Na pripreme u Tursku će ići 28 igrača, a kada pogledam cijeli tim, vidim da smo dobro popunjeni i naravno da ćemo vidjeti i na pripremama kako će raditi i uklopiti se u moju filozofiju ovi igrači. Ako vidimo da nam bude falilo još igrača, pokušat ćemo dovesti još kojeg. Kada je u pitanju stručni štab, zadovoljan sam radom Almira Seferovića i Ibre Hodžića, oni će biti sa mnom u stručnom štabu, te će doći još jedan trener iz Turske i onda ćemo imati kompletirani stručni štab. Želio sam i da treneri budu s ovog područja jer i oni znaju mentalitet igrača, poznaju igrače i cijelu ligu” kaže Ozer.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Trenirao je Senijada Ibričića u Kasimpasi, dok je igrao protiv Elvira Bolića, Elvira Baljića, te je dijelio svlačionicu u Altayu i sa sadašnjim trenerom kadetske selekcije Senadom Brkićem.

“Imao sam dobro iskustvo s Ibričićem, to je jedan dobar momak i igrač i volio bi s njim ubrzo popiti kafu, nadam se da ćemo se ubrzo vidjeti. Imam iskustva kao igrač s nekoliko ljudi s ovih prostora. Igrao sam protiv Elvira Bolića i Elvira Baljića, dok sam dijelio svlačionicu sa Senadom Brkićem, kojeg vidim da radi u klubu, obojica smo bili napadači i bilo smo šest mjeseci u Altayu”, kaže trener Zeničana.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Novinare je interesovala situacija i oko Dilavera i Salčinovića, kojima su istekli ugovori.

“Dilaver će biti s nama, on će ostati u klubu i nemamo problema kada je u pitanju njegov ostanak. Uprava kluba radi dobar posao i oni sada rade na tome da zadrže naše najbolje igrače, te dovedu dobra pojačanja. Mogu kazati da se nude igrači da dođu u ovaj klub. Mi dajemo sve od sebe da napravimo dobar tim. U nogometu je najvažnije je ono na kraju, kako se završi, moramo biti motivisani da budemo što bolji jer svaki trener želi što više, naravno uz pravi pristup” istakao je Ozer.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Razgovarao je s bivšim trenerom Cihatom Arslanom s kojim je veliki prijatelj o Čeliku i Premijer ligi općenito.

“Arslan je moj prijatelj i to je veoma dobar trener. Bio je dobar igrač, ja sam bio napadač, a on stoper, tako da se znamo i iz igračkih dana. On mi je dao dosta korisnih informacija oko kluba. Čuo sam se i s njegovim pomoćnikom Toprakom, nisam još razgovarao s Adnanom Ornekom, ali imam namjeru i s njim obaviti razgovor”, kazao je Ozer.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

SportSport.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 132
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME