Portal 072info

PADOVI SVAKODNEVNICA: Uništene ploče na šetnici u centru Zenice predstavljaju opasnost za građane

Građani Zenice koji svakodnevno koriste korzo u centru grada posebnu pažnju mjesecima obraćaju na uništene kamene ploče na šetnici koje predstavljaju ozbiljnu opasnost.

Svakodnevna spoticanja i padovi Zeničana duž ulice Maršala Tita u Zenici na dionici od Kamenog mosta do Carine su svakodnevnica, posebno za starije Zeničane koji jedva mogu uočiti neravno postavljenu, odnosno ispupčenu i uništenu kamenu ploču na šetnici.

Redakciji portala Klix.ba obratilo se nekoliko čitatelja koji su ukazali na ovaj problem s kojim se suočavaju već mjesecima. Nadležni su više puta vršili sanaciju oštećenja, ali ista traju do prve kiše kada je šetnja ovom ulicom skoro pa nemoguća. Kretanje kolicima za bebe je moguće samo uz slalom između dotrajalih ploča.

Foto: Klix

Jedan od prioritetnih projekata Gradske uprave Zenica prošle godina bio je sanacija ove ulice u vrijednosti od 7.605 KM.

Međutim, godinu dana poslije spoticanja i padovi Zeničana su svakodnevnica, a na potezu su nadležne službe koje u hitnom roku moraju riješiti ovaj problem kako bi pomogli sugrađanima da sigurno šetaju centrom grada.

Klix

Podijelite članak
  • 83
    Shares

Počitajte još

ZENICA Nožem ubio nesuđenog zeta pa slagao da ga je ubo bik: Fikretu Rožajcu 15 godina robije

072info

Suradnja tri fakulteta: Uskoro II ciklus Akademije za ekološki menadžment na UNZE

072info

Održano takmičenje muezzina – polaznika mektebske nastave na nivou Muftiluka zeničkog

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box