Panasonic obustavlja proizvodnju “pametnih” telefona

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

panasonicKompanija Panasonic povlači se sa japanskog tržišta “pametnih” telefona, u okviru širokog programa rekonsturkcije, kako bi sve svoje aktivnosti fokusirala na najrentabilnije segmente, izjavio je njen direktor Kazuhiro Cuga.

Kako prenosi Rojters, japanski elektronski gigant je za posljednje dvije godine akumulirao gubitak u iznosu od 15 milijardi dolara (11,4 milijarde eura), i namjerava da likvidira ili proda sve segmente koji u naredne tri godine ostvaruju operativnu maržu nižu od pet odsto.

Japanski potrošači koji su nekada bili privrženi Panasonicu, masovno su već prihvatili “iPhone” telefone američkog Apple-a i “Galaxy” modele južno-koreanske kompanije Samsung.

U 2001. udio Panasonic-a na domaćem tržištu mobilnih telefona bio je 19 odsto, odmah iza prvoplasirane kompanije NEC, dok je prošle godine iznosio svega sedam odsto, daleko ispod lidera Apple-a, koji je ostvario 25 odsto tržišnog učesća.

GODISNJICA
MARKETING