Paniku klijenata i radnika u Sberbanci izavala jedna osoba podizanjem 20 milijuna KM

6ad272ac 0b88 4a15 8f5c 37ef7a20f0ddsberbank n1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Panika klijenata, redovi ispred poslovnica, podizanje gotovine, promjena računa neke su od posljedica koje je izazvala jedna osoba kada je iz Sberbanke Banja Luka podigla 20 milijuna maraka, nakon što se Sberbanka Austrija našla na udaru Europske unije zbog događanja u Ukrajini, piše ATV portal.

Iako to nije podrazumijevalo bilo kakve sankcije za ovu banku u BiH, kako saznaje ovaj portal, za paniku koja je vladala nekoliko dana “zaslužna” jedna osoba, koja je sa računa podigla 20 milijuna maraka.

Neimenovani izvor ATV-a kaže da se vijest brzo proširila iz banke, te da su radnici i upoznati sa situacijom takođe počeli da podižu novac što je izazvalo “lavinu”, a vrlo brzo panika je zavladala među ostalim klijentima koji su pohrlili da što prije podignu svoj novac.

Banka je uvjeravala da je novac klijanata siguran, a bankarska udruženja da su depoziti sigurni, te da ne prijeti propadanje Sberbanke, ali zbog čina jednog pojedinca panika je potrajala nekoliko dana.

Sve se završilo, kako su i isticali iz Sberbanke Banja Luka, te iz nadležnih institucija – bez posljedica po klijente.

Prvo je Agencija za bankarstvo Republike Srpske preuzela upravljanje ovom bankom, proces restrukturiranja je potrajao 48 sati, a potom je Nova banka kupila Sberbanku, koja je nastavila neometano poslovati.

Ulaskom Nove banke osigurana je sigurnost i budućnost Sberbanke, a rad je nastavljen u stabilnoj poslovnoj atmosferi, prenosi agencija.

GODISNJICA
MARKETING