Panonska jezera privlače goste: Od početka juna prodato 300.000 ulaznica

11 20
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Zbog visokih temperatura proteklih dana građani BiH tražili su osvježenje na rijekama, bazenima i drugim kupalištima. Posebno je atraktivan kompleks Panonskih jezera u Tuzli gdje je od prvog juna prodato 300.000 ulaznica.

Gosti na Panonskim jezerima dolaze iz cijele BiH, regije ali i Evrope jer je vrijeme godišnjih odmora pa i dijaspora rado svraća na jezera. Posljednjih dana posebno su aktivni gosti iz istočne Hrvatske i zapadne Srbije.

“Imali smo goste iz Begrada, Rume, Šabca, Valjeva, Užica, itd. Imamo puno gostiju koji dolaze u Tuzlu ne samo na jednodnevne izlete već ostaju i duže”, kazao je Majid Porobić iz JKP “Panonnica” Tuzla.

Ni znatno niža temperatura danas nije spriječila goste da uživaju. I to iz cijele BiH.

Ljetna sezona na Panonskim jezerima otvorena je 1. juna. Od tada do danas je prodato 300.000 ulaznica, a tome su doprinijeli vremenski uslovi.

“Imali smo dugo i toplo ljeto i još uvijek ga imamo. Nadamo se da ćemo ga imati još i do kraja augusta. Jako smo zadovoljni. Posebno poredeći sa prošlom veoma lošom godinom. Sada smo čak blizu onoj 2019.kada smo postigli i neke rekordne prihode na Panonskim jezerima”, istakao je Porobić.

U doba pandemije i povećanih životnih troškova, tuzlanska jezera alternativa su mnogima za odlazak na Jadran. Jeftinija svakako jesu.