Portal 072info

Par zabavnih trikova za osvježenje doma

Uređenje doma mnogim ženama (i muškarcima) predstavlja veliki užitak. Planiranje kako, gdje i na koji način osvježiti svoj životni prostor budi kreativca u svakome. Kako biste zadržali i/ili još više razvili svoju kreativnu crtu donosimo vam nekoliko rješenja za osvježenje doma.

Bez obzira kako postavili ogledala u interijeru, glavno je da reflektiraju svjetlost. Na taj način stvaraju privid većeg i otvorenijeg prostora te unose dašak svježine u interijer. Najjednostavnije je postaviti ga nasuprot izvora svjetla. No, slobodno iskoristite namještaj koji već ispunjava sobe. Stavite ogledala na prednje plohe kuhinjskih elemenata, također i na vrata garderobnog ormara. Na taj način ćete poništiti efekt zidnog kraja prostorije i dodati joj još nekoliko virtualnih kvadrata. Ako vam je kupaonica dovoljno velika, slobodno dajte mašti na volji i poviše umivaonika staviti ne jedno ogledalo, već tri. Na taj ćete način unijeti dozu komičnosti u kupaonu, a s osmijehom je najbolje započeti dan.

04

Najbrži, najbezbolniji i najjeftiniji efekt osvježavanja prostora, posebno dnevnog, ukrasni su jastuci. Nabavite ih što više i neuredno razbacajte po naslonjaču, fotelji ili krevetu. Ili po svima troje! S njima ne možete promašiti. Jastuci mogu biti razni: u boji, raznobojno poslagani, s uzorcima, orijentalni i sl. Glavno da se uzorkom, oblikom i bojom ne stope s ostatkom interijera. Što su različitiji, tim bolje.

trikovizauređenjedoma post1

Marsala je definitivno in boja ove godine. Boja je ime dobila po desertnom vinu Marsala, autohtonom istoimenom sicilijanskom gradu Marsale koji je najpoznatiji po vrsti desertnog vina, istog naziva. Boja je stovremeno senzualna i odvažna, kao i bogato i ukusno vino, Marsala boja spaja toplinu, bogatstvo i puninu okusa sa sofisticiranim zemljanim tonom koji joj daje dozu smirenosti. Želite li osvježiti svoj dom, dovoljno je pobacati 3 do 5 ukrasnih jastučića u toj boji po naslonjaču ili povući vertikalni naglasak na jednom od zidova prostorije u kojoj najviše boravite u toj nijansi. Svakako će istovremeno “podići” prostor, dati mu svježinu, no i podsjetiti na toplinu doma.

marsala post

Složite ručnike u kupaonici na vidljivom mjestu. Složite ih tako da dekoriraju prostor, a ne da su samo odloženi na polici. To lako možete postići. Smotajte ih jedne u druge, slažući ručnike po boji tako da podsjećaju na sushi. I takve ih posložite na nekoj od ravnih ploha kupaonskih uređaja i/ili elemenata. Možete ih smotane okomito posložiti u korpu da asociraju na buket cvijeće. Iste takve ih možete gusto posložiti na police kako bi stvorili uzorak i postigli upečatljiv vizualni efekt.

trikovi za uređenje doma post2

Skloniji ste minimalnim preinakama prostora, volite sigurna rješenja, minimalizam i niste skloni avangardnim prijedlozima uređanja doma? Vama predlažemo da nabavite nekoliko staklenih ili keramičkih posuda i ispunite ih raznobojnim voćem, povrćem ili šarenim slatkišima. Obzirom na efekt koji će izazvati takva dekoracija možete ga ponoviti ili mijenjati sa svakom novom nabavkom namirnica na tržnici.

Podijelite članak