Portal 072info

Par zanimljivih stvari o orgazmu

1206-slip-away

Mnogo je stvari rečeno i naučeno o orgazmu, ali nikad nije na odmet pročitati još par istina o osjećaju koji uljepšava svačiji život. Ne postoji osoba koja poslije orgazma nije nasmijana, orgazam žene traje par sekundi duže nego orgazam muškarca.

Žene mogu doživjeti orgazam i bez seksa, u raznim situacijama, puput fitnesa, joge ili ipak tokom porođaja. Orgazam utiče na mozak i njegovu vitalnost te ga tako održava mladim.

Doživljavanje orgazma je komplikovano, a moguće ga je doživjeti čak i poslije povrede kičme. Žena koja je oborila svjetski rekord za najdužu masturbaciju sa čak šet sati i 30 minuta, a muškarac sa nevjerovatnih 8 sati i 30 minuta. Pravo zanimljiv način da se utroši vrijeme.

Potvrđeno je da je orgazam moguće doživjeti i prilikom jahanja konja i razmišljanja. Erektilno tkivo, isto ono koje se nalazi na penisu i klitorisu nalazi se ni manje ni  više nego u nosu.

A ljudi koji se konstantno uzbuđuju i samim tim doživljavaju često orgazme, smatraju bolesnicima. A osobe koje boluju od ove bolesti doživljavaju preko stotinu orgazama dnevno.

Za kraj jedan šokantan podatak, a to je da su nedavno dolazali da se čovjek počinje zadovoljavati već prilikom razvijanja u majčinom stomaku.

Podijelite članak
  • 1
    Share