Paranoja u SDA na vrhuncu: Svjetske sile imaju neki veliki plan, dio je eliminisati Bošnjake!

bakir
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Kako je sve jasnije da gube kontrolu nad polugama vlasti, paranoidni ispadi SDA-ovih prvaka postaju sve češći i nadrealniji.

U njima učestvuju svi, od Bakira Izetbegovića do stranačkih botova koji po društvenim mrežama podgrijavaju teoriju zavjere o bjelosvjetskoj uroti protiv Bošnjaka, koju širi i sam šef stranke.

Dok Izetbegović poziva da mu se dostave dokazi o kriminalu koju provode njegovi odani kadrovi kao što je Osman Mehmedagić, obesmišljavajući amaričke sankcije do nivoa kafanskih priča, njegovi podanici prepadaju Bošnjake pričom da će nestati.

ČITAJ JOŠ:  Sebiju brani muž: Ona ništa nije uradila da bude uhapšena, tri smo indeksa uspjeli naći

U jedan od prvih špiceva širenja nadrealnih teorija zavjere pretvorio se SDA-ov delegat Muamer Zukić. On je objavio paranoični status u kojem ne krije strah i pogubljenost zbog navodnog velikog plana kojeg imaju svjetske i evropske sile.

“Mislim da u ovom vremenu nije najveća pamet dati dobre odgovore, nego postaviti pravo pitanje! Pitam se, šta slijedi?! Nemoguće je da sve te velike svjetske, europske i regionalne sile ulože toliki napor tek tako, samo da bi ‘Mujo’ zamijenio ‘Sulju’. Mora postojati neki veliki plan! Pitanje svih pitanja je – šta je sadržaj tog plana, odnosno koje promjene toliko silno žele ostvariti?!”, naveo je Zukić.

ČITAJ JOŠ:  Konaković oštro upozorio SDA: Ispoštujte demokratsku volju građana

Po njegovoj teoriji, tri su mete koje bi “mogle opravdati tako silan angažman svih spomenutih faktora”.

Evo koji su to: Ugrožavanje države Bosne i Hercegovine; Eliminacija Bošnjaka kao političkog faktora; Što veći stepen deislamizacije Bošnjaka. “Volio bih da griješim kad su spomenute ‘mete’ u pitanju”, naveo je zabrinuti Zukić.

(RAPORT)

GODISNJICA
MARKETING