Portal 072info

Parlament FBiH u ponedjeljak o privremenom finansiranju za prva tri mjeseca 2015. godine

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH zakazana je za ponedjeljak 29. decembar s početkom u 11 sati, piše bh. novinska agencija Patria.

Dnevni red sadrži dvije tačke: Prijedlog Olduke o privremenom finansiranju za period januar-mart 2015., Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetima u FBiH, predlagači: klubovi zastupnika  u Predstavničkom domu SDA, HDZ i DF – hitni postupak.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Privremeno finansiranje Federacije Bosne i Hercegovine za period prva tri mjeseca 2015. godine utvrđen je u iznosu  od 421.823.778 KM.

Od toga 48.884.772 planirano je za bruto plaće i naknade troškova zaposlenih, izdaci za otplate dugova  151.204.604 KM, tekući transferi i drugi tekući rashodi 189.406.599.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako se navodi u obrazloženju Vlade FBiH, na 137. sjednici utvrdila je i uputila u parlamentarnu proceduru
Nacrt Budžeta Federacije BiH za 2015. godinu. Zbog otežanih okolnosti u konstituisanju Parlamenta Federacije BiH, uključujući Dom naroda Parlamenta Federacije BiH i velikog rizika da isti neće biti konstituisan do kraja 2014. godine, a u cilju osiguranja sredstava potrebnih za nesmetano izvršenje obaveza iz osnova unutarnjeg i vanjskog duga, socijalnih davanja, invalidnina i penzija, pripremljena je Odluka o privremenom finansiranju Federacije BiH za period januar – mart 2015. godine.

S obzirom da ovu odluku mora potvrditi i Dom naroda PFBiH, a koji nije konstituisan, jer dva kantona (BPK i KS) još uvijek nemaju liste delegata za Dom naroda. A nema naznaka kada bi ovaj proces mogao biti završen, što bi moglo dovesti u pitanje i funkcionisanje FBiH i isplatu naknada, penzija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

nap.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME