Parovi koji se puno svađaju zapravo se najviše vole

a 15
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Prema nedavnim istraživanjima, 44 posto bračnih parova vjeruje da im rasprave i svađe više od jednom sedmično pomažu u dugotrajnom održavanju zdravih i produktivnih veza.

Ustvari, parovi koji se često svađaju, naravno – uvijek na (relativno) miran način, vjerojatnije će ostati zajedno od onih koji to ne čine jer, unatoč svim malim nesporazumima, znaju da je njihova ljubav istinita i iskrena.

Znak zrele veze

Stalno izbjegavanje sukoba definitivno nije najbolji način za izgradnju dugotrajne veze. Suprotno tome, ako tijekom rasprave možeš jasno reći što misliš, to znači da si spremna svoju ljubav podići na drugu razinu.

Zreli ljudi ne pribjegavaju ni osobnim napadima ni vikanju. Umjesto toga, uvijek pokušavaju postići kompromis i poboljšati svoj odnos uz pomoć zdravog argumenta.

Znak da vam je stalo

Naravno, bilo bi puno lakše samo zatvoriti oči pred nekim partnerovim navikama koje te izluđuju. Ali činjenica da si spremna izdržati svu nelagodu svađe za postizanje boljeg rezultata u budućnosti može biti znak tvoje istinske ljubavi.

Drugim riječima, prepiranje znači da si posvećenija. Sjeti se samo – koliko često se svađaš s roditeljima ili braćom i sestrama? Isto vrijedi i za tvog partnera: ako se puno svađate i uvijek to prebolite, to znači da sa voljenom osobom vidiš širu sliku.

Lakša komunikacija

Partneru je potrebno pristupiti otvorenog uma, preuzimajući odgovornost za svoje postupke i pažljivo slušajući jedno drugoga.

Budući da je prepirka jedna od glavnih i najiskrenijih oblika komunikacije, ona uistinu pomaže ubrzati osjećaje bliskosti, povjerenja i povezanosti te naučiti tvog partnera kako produktivnije komunicirati s tobom.

Znak zdrave veze

Psiholozi vjeruju da postoji 7 ključnih tačaka zdrave i sretne veze, a svađa je jedna od njih. Zapravo, ako se par nikad ne svađa, to je najvjerojatnije znak da s njima nešto nije u redu.

Svađa pomaže parovima da preispitaju svoje vrijednosti i osjećaje raspravljajući o stvarima koje su im važne. Međutim, tvoj bi argument trebao biti zdrav i neborben – uvijek pokušaj iznijeti svoje stavove bez prozivanja i povišenja glasa.