Portal 072info

Parovi koji se viđaju dva puta sedmično imaju jače i sretnije veze

30 59
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vjerujete da ste konačno pronašli srodnu dušu i mislite da je dobro što ste stalno zajedno, međutim naučnici ima drugo mišljenje. Naime oni smatraju da su dva sastanka sedmično sasvim dovoljna da budete sretni.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Psiholog Scott Carroll, objasnio je zašto su dva sastanka sasvim dovoljna. On tvrdi da česti sastanci mogu izazvati anksioznost, što može uzrokovati probleme i narušiti potencijalno dobar odnos. Zaslijepljeni svojim novim partnerom možda se gurate u nezdravu vezu. Ako sebi date malo vremena između sastanaka pomoći će vam da jasnije vidite vašu vezu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Osim toga, svako živo biće mora imati svoj prostor. Prema studiji profesora Terrija Orbucha stopa razvoda veća je kod parova koji imaju probleme s privatnošću nego kod parova koji imaju nesretne brakove ili probleme s fizičkom intimnošću. Ako se želite obvezati na dugoročnu vezu, važno je imati svoj privatni život i to baš onakav kakav želite da imate. Dok ste u vezi, trebali biste zadržati svoju individualnost i slobodu i ne oslanjati se previše na partnera. Rijeđe viđanje će vam pokazati da li ste zaista zaljubljeni u osobu s kojom ste u vezi i omogućit će vam da razmislite je li ona prava za vas. Uostalom ako je vaša veza ozbiljna sigurno će završiti brakom pa ćete se gledati 24/7. 

Psihološka istraživanja provedena 2014. godine pokazuju nam da parovi koji se opisuju kao “bliski prijatelji” održavaju bolje veze u odnosu na one koji misle da su “srodne duše”. Zbog toga je bitno kad sretnete nekog posebnog da ga upoznate sporijim tempom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Najbolji način zaštite nove veze je oprez i da se ne viđate prečesto. Na primjer kada naiđete na novog potencijalnog partnera, ne žurite da ga viđate svakodnevno”, kazao je psiholog Seth Meyers.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 4
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME