Penzioner zaludio region pa postao doktor za ljubav: Nikada ne dozvoli da ti žena plati piće…

Taljat Toni Salmani, penzioner koji je kritikovao svoje vršnjake da se mnogo žale na razne boljke i slikovito im preporučio da više vježbaju postao je hit u regionu. Hit Zagrepčanin ovoga puta nastavio je da “prosipa bisere”, pa za tili čas postao doktor za ljubav.

-Nikada ne dozvoli da ti žena plati piće. Budi muškarac! Izvoli zlato, ja častim. Pa nek’ ti bude zadnji dinar! Žene vole kavaljere. A vole i malo da si bogat– siguran je Toni.

S druge strane, damama je poručio da se obavezno dotjeruju toliko da se ne zna ko bolje izgleda – da li one ili njihov partner, piše Kurir.

-Neka vas vide ljudi kako lijepo i fino izgledate, a vaše brige i svađe ostavite kod kuće- savjetuje on.

Ljubav, sreća, ljepota… sve se to nalazi visoko na listi Tonijevih prioriteta, što je postalo i očigledno kada je progovorio o ženi njegovog života.

-Ja kad sam je vidio (suprugu), najljepšu na svijetu, sve sam prekinuo s drugima! Rekao sam sebi: ‘Ovo mi je zadnja, hvala Bogu!’ I tako je i do dan danas, u braku smo više od 50 godina, ali oboje smo šminkeri, još od onda. Moju ženu da vidite, 70 je prešla, niko joj ne bi dao više od 50. Danas biti sretan je rijetkost. Druga su vremena- priča on.

-Ljubav je nešto najljepše što može da bude na ovom svijetu. Voljeti i biti voljen, nema ljepšeg u životu. Ko ima ljubav, za njega bolest ne postoji. Ljubav liječi sve moguće bolesti. Ljubav je ono što ti u životu daje sve – i zdravlje i snagu i sreću– siguran je Toni.