Pet alternativa jutarnjoj kafi koje će vas napuniti energijom

Pet alternativa jutarnjoj kafi koje će vas napuniti energijom

Jutra su teška, a posebno ponedjeljci. Na početku nove radne sedmice mnogima je teško ustati i voljeli bi prespavati još jedan dan, ali radne obveze ne mogu čekati.

Zato mnogi u potrazi za dozom energije posežu za kafom, stimulansom bez kojeg ne mogu. Nije loše priuštiti si šoljicu kafe do dvije u danu, ali ako je pijete isključivo zbog kofeina, dobro je znati da postoje još neki načini da se u trenu razbudite i prionete poslu.

1. Vruća čokolada

Iako sadrži više kalorija, vruća čokolada može izazvati jednak osjećaj kao i šoljica kafe. Odmah će vas ugrijati i pripremiti za dan pred vama.

2. Jabuka

Fruktoza u jabuci je prirodan šećer koji će imati bolji učinak na razbuđivanje nego običan espresso.

3. Voda

Umjesto da čekate doručak, čašu tople vode s dodatkom limuna popijte čim ustanete. To će pomoći tijelu da izbaci sve otrove od prethodnog dana i pomoći vam da jasnije razmišljate te budete fokusirani na zadatke.

4. Eterična ulja

Lavanda pomaže da lakše zaspite, a postoje i mirisi koji će vam pomoći da dan počnete ispravno. Bosiljak, limun, ružmarin i menta će vas razbuditi. Dovoljno je staviti ih u difuzor koji će biti u vašoj blizini dok se spremate za izlazak iz kuće.

5. Kretanje

Umjesto da se na posao dovezete automobilom, pješačite. Možda zvuči dosadno, ali kad se jednom naviknete više kretati, nikad se nećete vratiti na staro.

Index

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica