Portal 072info

PET GODINA POSLIJE: Položeno cvijeće na spomen-obilježje Zeničanke Amne Fazlić (FOTO)

U Zenici se već šestu godinu za redom održava košarkaški memorijalni turnir “Amna Fazlić” koji okuplja nekoliko ekipa iz zemlje i regije, te se na taj način prisjećaju na pognulu kolegicu sa parketa.

Amna Fazlić, bila je juniorska reperezentativka Bosna i Hercegovine, kao i košarkašica KŽK Čelik, čiji se život naglo ugasio 29. marta 2010. godine u Zenici.

Tim povodom, danas u prijepodnevnim satima porodica prijatelji i kolege iz KŽK Čelik posjetili su mjesto pogibije mlade Amne Fazlić, te položili cvijeće i odali počast za ovu vrhunsku košarkašicu, osobu i prijatelja.

“Rahmetli Amna krenula je kući, imala je priliku izabrati nekoliko puteva ali se ipak odlučila za ovu prečicu preko pruge. Njeno srce prestalo je kucati, te nesretne martovske večeri ugašeni su njeni snovi, a ja vas molim da vi nastavite slijediti svoje snove i ambicije”, poručio je ekipama Nedžad Glibo, glasnogovornik KŽK Čelik.

Valja istaći da se kao i svake godine na ovom turniru i polaganju cvijeća na spomen-obilježju na šetalištu Ušće, pojavio i Amnin otac, koji je poručio svima onima koji idu ka svom cilju da čvrsto koračaju prema njemu te budu uporni i jaki.

Tokom vikenda odigrano je nekoliko utakmica na pomnutom turniru, a danas su na rasporedu završni susreti.

[Galleries 646 not found]

 

Podijelite članak