Pet mladića uhapšeno: Zatočili djevojku u vikendicu, silovali je i fotografisali golu

Sarajevska policija uhapsila je Adnana M., Elemdina Š., Muhameda M., Nermina B. i Elvira E., zbog sumnje da su u noći sa 11. na 12. mart ove godine počinili krivično djelo protivpravno lišenje slobode jedne djevojke, a Nermin B. je osumnjičen i za silovanje

Naime, djevojka se posvađala s roditeljima, te je sa Adnanom M., Nerminom B. i Elmedinom Š., koje odranije poznaje, otišla na vikendicu Muhameda M.

Naknadno su u vikendicu došli Elvir E. i Muhamed M. Na vikendici su uhapšeni konzumirali alkohol, a kako su tvrdili tokom davanja izjave u policiji, djevojka je konzumirala drogu “speed”.

Neki od njih, kako su kazali u izjavi, ne sjećaju se dešavanja tokom noći jer su bili pijani.

Nermin B., koji je osumnjičen za silovanje je sutradan otišao iz vikendice i nije se vraćao.

Kako saznaje Avaz, tokom noći neki od uhapšenih su djevojku i fotografirali dok je bila bez odjeće, ali su navodno kasnije fotografije izbrisali.

Uhapšeni su predati u nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo gdje su danas saslušani.

Ovu informaciju potvrdio je Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS, dodajući da će postupajuća tužiteljica nakon saslušanja svih osumnjičenih odlučiti o daljim zakonskim mjerama koje će poduzeti protiv njih. Advokat Omar Mehmedbašić zastupa uhapšenog Adnana M.

– Moj klijent je tokom saslušanja negirao da ima bilo kakve veze sa krivičnim djelom koje mu se stavlja na teret odnosno protivpravnim lišenjem slobode, a za silovanje on se i ne sumnjiči – kazao je u izjavi za “Avazov” portal advokat Omar Mehmedbašić.

Avaz

Prethodni članakI kuća ima horoskop: Vaš rođendan mnogo govori o vašem domu
Sljedeći članakNije samo napitak: 7 proljetnih upotreba kaFe koje će vam uljepšati život