Pet predmeta u kući koje možete koristiti za vježbanje cijelog tijela

Podijelite vijest

Nakon sedmica boravka ukući mnogim ljudima nedostaju blagodati teretane. No koristeći samo tjelesnu težinu i neke uobičajene predmete koje imate u domaćinstvu, možete napraviti trening cijelog tijela kod kuće kako bi se osjećali bolje. Za vježbanje će vam biti potreban ruksak, metla, stolica, peškir i bočice s vodom. Prije početka bilo kojeg novog programa vježbanja, uvijek se posavjetujte s ljekarom. Budite oprezni i zaustavite se ako osjetite bilo kakvu bol, slabost ili nesvjesticu.

Smjestite se u prostor koji ima prirodno svjetlo jer će vam ono pomoći da podignete raspoloženje dok se bavite vježbanjem; ako je moguće, okrenite se prozoru.

Prije početka vježbanja, brzo se zagrijte. Napunite svoj ruksak s dovoljno boca vode tako da je dovoljno teška da bude zahtjevna, ali dovoljno lagana da možete održavati formu tijekom svih ponavljanja.

Čučanj s ruksakom: 5 do 10 ponavljanja

Foto: Fitness for the whole family Foto: Fitness for the whole family

Ovaj čučanj promiče snagu cijelog tijela s posebnim naglaskom na nogama, stražnjici i stomaku. Raširite noge, ruksak stavite blizu prsa. Čučnite što dublje. Vratite se u početni položaj.

Vježba nogu s metlom: 5 do 10 ponavljanja

Foto: Fitness for the whole family Foto: Fitness for the whole family

Ova vježba dobra je za stražnji dio nogu, stražnjicu i stomak. Iz stojećeg položaja, metlu držite vodoravno prema prednjem dijelu nogu.Jednu nogu ispružite unazad, i sagnite se prema naprijed. Metla neka bude u ravni s vašim ramenima. Vratite nogu u početni položaj. Ponovite vježbu i na drugoj nozi.

Čučnjevi sa stolicom: 5 do 10 ponavljanja po strani

Foto: Fitness for the whole family Foto: Fitness for the whole family

Postavite presavijeni peškir na stolicu. Stanite ispred stolice jednu nogu stavite na stolicu, a a druga treba da bude ispred. Držeći tijelo uspravno savijte koljeno prema naprijed i spuštajte ga do poda. Idite gore dolje. Ponovite vježbu i s drugom nogom.

Vježbe nogu s peškirom: 5 do 10 ponavljanja po strani

Foto: Fitness for the whole family Foto: Fitness for the whole family

Stanite jednom nogom na peškir. U suprotnoj ruci držite metlu. Nogu spuštajte bočno. Vratite. Ponovite i s drugom nogom.

Klix.ba


Podijelite vijest