Pet razloga zbog kojih su rođeni u februaru posebni

Vaša beba posebna je već zbog toga što je rođena u najkraćem mjesecu u godini. Osim toga, zima se bliži kraju, što znači da slijedi toplije doba godine kada ćete moći uživati u svježem zraku i dugim šetnjama.

Ako je vaše dijete rođeno u februaru, ili se tek treba roditi u ovom mjesecu, imate nekoliko razloga za veselje.  Vaša beba posebna je već zbog toga što je rođena u najkraćem mjesecu u godini. Osim toga, zima se bliži kraju, što znači da slijedi toplije doba godine kada ćete moći uživati u svježem zraku i dugim šetnjama.

Statistički podaci i istraživanja otkrili su još neke razloge zbog kojih se možete smatrati pravim sretnicima ako imate dijete rođeno u februaru.

Pa, krenimo redom:

Možda će postati košarkaš

Prema istraživanju provedenom na Harvardu 2006. godine, a koje je analiziralo podatke o 21.000 djece diljem svijeta, ona rođena u februaru su u dobi od sedam godina viša i teža u odnosu na vršnjake rođene tokom ostalih 11 mjeseci u godini. Trebate dokaz da bi vaše dijete moglo postati uspješan košarkaš ili košarkašica? Michael Jordan rođendan slavi 7. februara.

Imaju dobre šanse da završe fakultet

Isto istraživanje pokazalo je da su zimska djeca uspješnija u testovima inteligencije.

Zanimat će ih umjetnost

Bebe rođene u februaru po horoskopu su Vodenjak ili Riba, a ta dva znaka povezuju se sa originalnošću i kreativnošću. Čak i ako ne vjerujete u astrologiju, Ured za nacionalnu statistiku Velike Britanije otkrio je podatak da su ljudi rođeni u februaru češće od drugih umjetnici.

Mogle bi biti zvijezde

Jedna studija, objavljena u časopisu “Journal of Social Sciences”, pokazala je da je veliki broj slavnih osoba rođen u znaku Vodolije. To su Bob Marley, Jennifer Aniston, Shakira, ali i neki od najpopularnijih američkih predsjednika poput Abrahama Lincolna (12. februar) i Ronalda Reagana (6. februar).

Šta god radili, bit će zadovoljni poslom

Ako je vaše dijete rođeno u drugoj polovini februara, ne morate očajavati. Anketa, koju je proveo portal CareerBuilder.com, otkrila je da su odrasle osobe u znaku Ribe najzadovoljnije na svojim radnim mjestima.

Agencije