Pet vježbi koje mogu transformirati vaše tijelo, trebat će vam 15 minuta dnevno

Podijelite vijest

Danas mnoge žene vode vrlo užurban život i ponekad jedva pronađu vremena za redovan odlazak u teretanu, naročito u doba koronavirusa kada su mnoge i zatvorene. No postoje vježbe koje vam mogu pomoći da transformirate svoje tijelo u samo 15 minuta. Sve ove vježbe lako se izvode u kući, a sve što trebate je dovoljno prostora i udobna odjeća.

Ovih pet vježbi mođete uraditi za manje od 15 minuta, a prve rezultate vidjet ćete nakon mjesec dana.

Plank

Lezite na pod, stomakom nadolje. Savijte laktove pod uglom od 90 stepeni. Podignite tijelo i polako se podignite na nožne prste. Prvi dan držite plank 30 sekundi.

Dodajte pet sekundi dnevno, ali ne držite ga više od 2 minute. Ne zaboravite da se držite paralelno s podom i mišićima stomaka.

Istezanje

Stanite na koljena i obje ruke stavite na pod ispred sebe. Podignite lijevu ruku tako da bude paralelna s podom. Ispružite desnu nogu paralelno s podom. Držite pozu, brojite do tri, prebacite se na drugu nogu i ruku.

Ovu vježbu počnite s 20 setova. Dodajte pet setova dok ne dođete do pedeset.

Sklekovi

Početna poza je plank. Dlanovima se naslonite na pod. Podignite tijelo ispružujući laktove. Zatim savijte ruke i grudima dodirnite pod.

Započnite s setovima od deset sklekova. Svaki dan dodajte dva do pet setova u zavisnosti od svojih mogućnosti. Ne zaboravite da vam leđa i koljena budu ravna!

Čučnjevi

Sada je vrijeme za ustajanje! Ustanite i noge raširite u širini ramena. Savijte koljena i čučnite dok držite ruke ispred sebe. Počnite s deset setova. Dodajte po pet setova tijekom svakog vježbanja sve dok ne dosegnete pedeset. Leđa držite ravno i ramena prema dolje.

Podizanje kukova

Lezite na leđa. Savijte koljena. Ruke stavite uz tijelo s dlanovima prema dolje. Podignite stomak i leđa od tla. Držite pozu pet sekundi i polako se vratite u početni položaj. Započnite s 15 setova. Svaki put dodajte po pet setova dok ne navršite pedeset. Ako vam je isprva preteško, odmaknite ruke od tijela.

KLIX


Podijelite vijest