Pet vježbi za ublažavanje bolova u ramenima

Screenshot 12 8
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Bolovi u ramenima često su posljedica napetosti, stresa, ali i nepravilnog držanja. Srećom, možemo to olakšati vježbanjem.

Na našim ramenima veliki je teret tokom dana, a boli doprinosi sjedenje, ali i nepravilno držanje.

Istezanje ruku preko stomaka

Prvo što je potrebno za ovu vježbu jeste da sjednete ispravljenih leđa. Potom lijevu ruku ispružite udesno, kod lakta je prekrižite desnom rukom te nju privlačite prema sebi dok ne osjetite istezanje u lijevoj. Držite tako pet do 10 sekundi te vratite ruke u prirodni položaj. Ponovite isto s drugom rukom.

Proširenje grudi

Stanite tako da su vam stopala raširena u ravnini s ramenima. Ruke stavite iza leđa i isprepletite prste. Ako ne možete, tako iza leđa primite ručnik. Ruke pomičite prema gore, tako da vam se lopatice približavaju jedna drugoj. Držite pet do sedam sekundi i otpustite. Ponovite to 10 do 15 puta.

Vrtite ramena

Stanite tako da su vam noge malo raširene, a ruke opuštene uz tijelo. Udahnite i s udahom privucite ramena prema ušima. Vratite ih unazad, tako da vam se lopatice približavaju jedna drugoj. Izdahnite i s izdahom spustite ramena u prirodni položaj. Prvo ramena vrtite u smjeru kazaljke na satu, a onda obrnuto.

Joga poza

Sjednite udobno na tlo sa ispruženim nogama ispred sebe. Potom savijte koljena i stavite desno koljeno preko lijevog koljena.

Savijte lakat i stavite desnu ruku iza leđa. Pokušajte ispružiti ruku prema ramenima. Sada uzmite lijevu ruku iznad glave, savijte lakat i pokušajte spojiti prste obje ruke. Pauzirajte 30 sekundi, a zatim promijenite položaj ruku.