Portal 072info

Pet vrsta modernih brakova

Ponekad suočavanje sa realnom slikom braka, može da vam pomogne da poradite na određenim nedostacima ili ga dodatno unaprijedite.

Iako se na prvi pogled moderni brak smatra otvorenim i opuštenim, stručnjaci smatraju da je bračna zajednica u našem dobu drugačija. Samim tim, nosi i neke negativne efekte, koji se mogu loše odraziti na pojedinca, piše B92.

U nastavku sazanajte pet vrsta modernih brakova, pa saznajte koji je najpribližniji vama.

Polusretan brak

Ovo je neobična vrsta braka u kojem je jedan od partnera polovinu vremena sretan svojim stabilnim odnosom, a drugu polovinu se pita šta mu je to trebalo.

Brak roditelja

Brak roditelja ima veliki broj ljudi, a karakteriše se činjenicom da su djeca centar odnosa. Upravo zato, sa partnerom najviše razgovarate o djeci. Ko će ih odvesti u vrtić ili školu, ko će skuhati i kako ćete ih spremiti na spajanje. U ovom braku stiče se utisak da ni za šta nemate vremena, osim za djecu.

Supruga tegleći konj

U ovom slučaju žena je posvećena svemu, maksimalno se predaje svakom zadatku. Obično radi na poslu koji mrzi, brine se o domaćinstvu i djeci, a suprug je slobodni mason, pardon muzičar.

Poluoženjeni

Stručnjaci smatraju da je ovo najneprijatnije razdoblje između braka i razvoda, kada partneri obično ne mogu da priušte sebi razvod. Razlog mogu biti finansije ili nepodoban trenutak.

Sindrom Ed Makman

Brak nazvan po glumcu Ed Makmanu koji je na sva pitanja odgovarao: “Vi ste u pravu, gospodine”. Najčešće je riječ o ženi koja se povinuje svemu što drugi muškarac želi, kako bi održala sliku koliko-toliko stabilnog braka i mira u njemu.

Sadržaj ovog članka kopiran je sa portala Nezavisnih novina, a original se nalazi na linku: http://www.nezavisne.com/magazin/ljubav-seks/Pet-vrsta-modernih-brakova/429607

Kako biste uvijek bili informisani posjetite Nezavisne novine. Svakodnevno imaju najnovije vijesti iz države, regiona i svijeta. Nezavisne novine su 24 sata sa Vama, a vijesti na njihovom portalu su provjerene, pouzdane, brze, tačne, istinite i jasne.

Takođe, na portalu http://www.nezavisne.com možete pročitati vijesti iz ekonomije, sporta, nauke, tehnologije i kulture, kao i dnevni horoskop. Možete prelistati male oglase, potražiti i oglas za posao, a dostupna je i kursna lista koja je svakodnevno ažurirana.

Podijelite članak