Pet zanimljivih teorija o zaljubljivanju

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Ima ih koliko ti srce želi, ponekad se čini kao da svaki dan izađe nekoliko novih teorija o ljubavi i zaljubljivanju. Ovo nisu najnovije teorije, ali su definitivno najzanimljivije.

Ishrana diktira ljubavni život

Zvuči nevjerojatno, ali ako je vjerovati istraživanju jedne stranice koja se bavi online spajanjem parova, istina je. Rezultati istraživanja kažu da će muškarci prije uletjeti ženama koje su vegetarijanke, a žene ipak preferiraju muškarce koji jedu meso. Ne znamo koliko bi ovo bilo točno u Hrvatskoj, ali nije loša informacija.

Tražimo partnera sličnog porodici

U ljubavi tražimo nekog ko se ponaša na određen način, a taj način je najčešće sličan ponašanju članova naše porodice. Ima smisla – bit ćemo kompatibilniji s nekim ko ima slične vrijednosti kao članovi naše obitelji. Ipak, kad ti dečko počne koristiti isti aftershave kao i tata, vrijeme je da se malo udaljiš.

Ljubav dolazi kad je ne tražimo

Niti jedno ljudsko biće nikad zapravo ne prestaje tražiti ljubav, ali istraživanja pokazuju da ju najčešće pronalazimo kad je prestanemo aktivno tražiti. Život treba ispuniti drugim aktivnostima koje nas obogaćuju, a ljubav tad dolazi sama.

Ljubav je kao kokain

Ali na sreću, legalna je. Prema još jednom istraživanju, naš se mozak kad je zaljubljen ponaša jednako kao što bi se ponašao da je na kokainu. Ljubav je hemijska reakcija i izaziva ovisnost.

Za zaljubljivanje su potrebne četiri minute

To je dovoljno, kažu znanstvenici. Čak i ako samo gledaš u nekog četiri minute bez prekida, možeš se osjećati zaneseno, a ako četiri minute radite nešto konkretno, čak i pričate, to je sasvim dovoljno. Naravno, nije riječ o onoj pravoj, dubokoj ljubavi koja se razvija s vremenom.