Portal 072info

U PETAK KREĆE PREMIJER LIGA: ,,Čelik” dočekuje sarajevsku ,,Bosnu”

RK CELIK

Nakon što je prvo kolo Premijer lige BiH prošle sedmice ogođeno zbog nesporazuma između Izvšnog odbora Rukometnog saveza BiH i sudijske organizacije od petka 13. septembra, na pritisak Zajednice premijerligaša, kreće Premijer liga BiH, gdje rukometaši ,,Čelika” u prvom derbijukolu dočekuje vrlo dobru ekipu sarajevske ,,Bosne”.

Utakmica se igra u Gradskoj areni Zenica – 13. septembra, sa početkom u 19.00 sati, a suđenje je povjereno bihaćko-cazinskom sudijskom paru Vejsil Beširević –Emir Dautović, dok je kontrolor suđenja je Damir Sobo iz Banja Luke.

– Pozivamo sve ljubitelje sporta i rukometa da u petak dođu na ovaj rukometni derbi. RK ,,Čelik” u novoj rukometnoj sezoni brani titulu pobjednika Premijer lige BiH iz prethodne prvenstvene sezone. Ekipa RK ,,Bosne” je većim dijelom sastavljena od juniorskih reprezentativaca BiH. To je veoma mlada ekipa koja njeguje moderan i brz rukomet, što u ,,sudaru” sa našom iskusnom ekipom, garantuje dobar i zanimljiv rukomet. I ovoga puta glavna odlika našeg tima biće borbenost i prava muška igra, što će nam, kako nam garantuju svi naširedom optimistički raspoloženi igrači – Davor Kadić, Dragan Starčević, Aldin Begagić, Mirza Hurem, Milan Ivančev, Edo Martić, Mirza Dervenčić, Milan Duvnjak, Edin Sirčo, Edvin Begović i njihovi saigračikoji su u prvi tim ,,prekomandovani” iz juniorskog pogona ,,Čelika” – izjavio je Pane Škrbić , predsjednik RK ,,Čelika”.

PORUKA IZ UPRAVE ,,ČELIKA” JE – U PETAK SVI U GRADSKU ARENU, SVI NA RUKOMET! PODRŽITE SVOJ ,,ČELIK”!

U ostalim utakmicama prvog kola Premijer lige BiH u petak 13. septembra se sastaju: Gradačac-Maglaj, Goražde-Derventa, a u subotu Čapljina-Sloga, Gračanica-Izviđač, Zrinjski-Konjiuh, Krivaja-Prijedor i Vogošća – Kozara.

Press RK ,,Čelik”

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box