Pitanje koje muči veliki broj žena: Evo kakva je frizura najbolja za tanku kosu

kosa5

Kakva je frizura najbolja za tanku kosu, pitanje je koje muči nemali broj žena, bilo da je njihova kosa oduvijek tanka i rjeđa ili ako se s godinama prorijedila. Pronašli smo odgovor na to pitanje, kao i savjete kako najbolje njegovati takvu kosu.

Sve više žena već oko 30. godine primijeti da im se kosa prorijedila i postala tanja, što može biti posljedica nepravilnog rada štitnjače, nedostatka željeza i sličnih zdravstvenih problema. Upravo zato mnoge žene upravo u tridesetima mijenjaju način šišanja i frizuru.

Kosa, naravno, može i prirodno biti tanja i rjeđa. U svakom slučaju, rješenje postoji, pa i tanašna kosa može izgledati gušće, punije i ljepše. To se, prije svega, postiže načinom šišanja i pravilnim bojenjem, piše zadovoljna.dnevnik.hr. 

Tanka kosi ne bi smjela biti duža od ramena, a idealno će biti ako je njezina duljina do brade, odnosno uha. Ako je kosa duža od ramena, svakako bi trebalo nositi šiške koje mogu biti i duže. U svakom slučaju, poželjno je da se nešto zbiva oko lica, odnosno da je oko lica kosa kraća i lepršavija, što će otvoriti lice, kaže frizerka Nikolina Perković te predlaže 3 frizure koje najbolje odgovaraju ženama s tankom i rijetkom kosom:

1. Bob je kao stvoren za žene s tankom kosom. Takav geometrijski oblik frizure, kod koje je kosa oštrije ili blaže ravno rezana, dat će privid punoće, savjetuje Nikolina.

Copy

2. Lagano slojevito ošišana kosa drugi je najbolji način šišanja. Kod takve frizure gornji, najkraće ošišani sloj kose, malo će “odskočiti” te će, osim vizualno, kosa i na dodir imati punoću i biti prpošnija.

3. Pramenovi i preljevi najbolji su izbor za žene s tankom kosom kada je riječ o bojenju.

Kombinacija svjetlijih i tamnijih vlasi kose stvorit će iluziju volumena i punoće, dobit će se dinamika i dubina, kaže Nikolina te napominje da se tanka kosa i puno više masti, zbog čega bi ju trebalo prati svaki dan te njegovati preparatima za volumen kose.

Prethodni članakRazočarat će vas kad-tad i iznevjeriti: Oni su najveći izdajnici Zodijaka
Sljedeći članakHoroskop i ljubomora: Ko pravi drame, ko će zalupiti vratima i prekinuti vezu