pjanic
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 4, 2022 @ 19:10
KATEGORIJA: Sport / Svijet

Bivši fudbaler Juventusa Miralem Pjanić smatra da Alvaro Morata i Matijs de Ligt (Matthijs) trebaju još jednom razmisliti prije nego napuste redove Juventusa, ali se slaže da je “nekada igračima potrebna nova motivacija”.

Pjanić se nije proslavio

Pjanić je u ljeto 2020. napustio Juventus i prešao u Barcelonu u zamjenu za Artura (Arthur). No, nije dobio dovoljno prilike za igru pod vodstvom Ronalda Kumana (Koeman) te je prešao u Bešiktaš prošlog ljeta.

Njegovi bivši suigrači Morata i De Ligt mogli bi krenuti njegovim stopama i preći u redove Barcelone. Morata je u pregovorima s katalonskim klubom i mogao bi napustiti Juventus već u januaru. 

De Ligt je već duže na meti čelnika Barcelone i njegov agent Mino Raiola nedavno je izjavio da bi Nizozemac mogao napustiti Alijanc stadion na kraju sezone, prenosi Football Italia.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Obojica na meti Barcelone

Njegovi bivši suigrači Morata i De Ligt mogli bi krenuti njegovim stopama i preći u redove Barcelone. Morata je u pregovorima s katalonskim klubom i mogao bi napustiti Juventus već u januaru. De Ligt je već duže na meti čelnika Barcelone i njegov agent Mino Raiola nedavno je izjavio da bi Nizozemac mogao napustiti Alijanc stadion na kraju sezone, prenosi Football Italia.

– Morata je imao nevjerovatnu karijeru. Igrao je za velike klubove poput Čelzija, Atletika i Juventusa. Nekada igračima treba motivacija, ali bih razmislio dva puta prije nego napustim klub u kojem mi je dobro – rekao je bh. reprezentativac.

– Morata zna šta da radi, Barcelona je imenovala Ćavija (Xavi), trenera koji poznaje dobro klub. Ne znam detalje, ali sam uvijek slušao da je Morata sretan u Juventusu i čak i ako te traži Barcelona uvijek trebaš misliti na to. De Ligt je donio dobru odluku dolaskom u Juventus gdje radi sa Leonardom Bonućijem (Bonucci) i Đorđom Kjelinijem (Giorgio Chiellini), sretan je u Juventusu i kada je to tako onda ne treba ići – naglasio je Pjanić.

LIDER