Pobjednici Evrovizije kreću na turneju, koncerti već planuli

ss 13

Pobjednici ovogodišnje Evrovizije, grupa Maneskin, već je rasprodala neke koncerte koje će održati u sklopu turneje iduće godine. Nastupat će tako u Rimu u decembru ove godine, ali karata više nema, kao ni za koncert u Milanu nekoliko dana kasnije.

Popularnost im raste iz dana u dan, pa će tako iduće godine od 20. marta do 23. aprila uveseljavati publiku u Bolonji, Napulju, Firenci, Torinu, Veroni…

Također od 3. do 5. juna iduće godine Maneskin će nastupati na muzičkom festivalu Rock im Park, gdje će zapjevati i Royal Republic, Lewis Capaldi, The Faim…

Damijano David, frontmen ovog italijanskog benda, zaintrigirao je mnoge u subotu uvečer u prijenosu uživo jer se sagnuo do stola pa su mnogi mislili da šmrče kokain. To je demantovao odmah na pobjedničkoj konferenciji za medije, ali kako se nagađanja nisu zaustavila, dobrovoljno je otišao na test na droge.

Rezultat testa bio je negativan, pa su organizatori Evrovizije tu vijest odmah objavili i rekli kako sada više nema mjesta nagađanjima jer sve imaju „crno na bijelo“.