Portal 072info

Počela najljepša priča: Održana prva takmičenja Sportskih igara mladih u Zavidovićima, Širokom Brijegu, Jablanici i Zvorniku

  1. BH Telecom Sportske igre mladih, najveće besplatno amatersko takmičenje za dječake i djevojčice u Bosni i Hercegovini, dobile su prve finaliste iz Zavidovića, Širokog Brijega, Jablanice i Zvornika.

 Igre su do sada održane u četiri grada, a svoju radosnu SIM turneju ove godine, nastavljaju u više od 30 bh. gradova.

Takmičenja u Zavidovićima započela su Poli CUP-om, takmičenjem u nogometu za kategoriju 2006. godište i mlađi, a svoj grad će na finalnom takmičenju u Sarajevu predstavljati prvoplasirana ekipa „Napredak 2006“.

Titulu najboljih u Širokom Brijegu na Bingo CUP-u u košarci, u ženskoj kategoriji, ponijele su djevojčice iz ekipe „Mrvice“, dok je drugo mjesto na ovom takmičenju osvojila ekipa „Curry“.

„Danas smo na Sportskim igrama mladih na Bingo CUP-u u košarci osvojile drugo mjesto ali se nadamo boljem plasmanu naredne godine. Također, čestitale bismo našim protivnicama te im poželjele sreću na finalu u Sarajevu“ kazala je Jelena Filipović iz ekipe „Curry“.

Sportske igre mladih su se, ove godine, po prvi put održale u Jablanici. Mališani su bili najzainteresovaniji za Coca-Cola CUP, takmičenje u nogometu za kategoriju 2002. godište i mlađe.

„Osvojili smo prvo mjesto na Coca-Cola CUP-u i sretni smo zbog našeg uspjeha. Nadamo se dobrom plasmanu i na završnici Igara u Sarajevu i očekujemo super zabavu“ izjavio je Edi Đelmo, kapiten ekipe MNK Pionior iz Jablanice.

U saradnji sa Sportskim igrama mladih, kompanija Coca-Cola u Bosni i Hercegovini već petu godinu, organizuje Coca-Cola CUP u malom nogometu. Cilj projekta je potaknuti fizičku aktivnost od školske dobi. Turnir pridonosi podizanju svijesti o važnosti aktivnog i prije svega zdravog načina života. Coca-Cola Cup je započeo 1998. godine u Meksiku, a danas u njemu učestvuje preko milion mladih.

U Zvorniku, na Plazma CUP-u u odbojci, najuspješniji ka plasmanu na finalno takmičenje bili su iz ekipe „Zvornik“ te su iskazali zadovoljstvo što će četvrti put učestvovati na finalnom takmičenju u Sarajevu.

„Drago nam je da smo opet uspjeli ostvariti plasman na finale. Prošle godine smo osvojili drugo mjesto te nismo obezbijedili plasman u Split ali se nadamo da ćemo ove godine biti uspješniji, a svakako se radujemo druženju u Sarajevu jer će nam to biti četvrto finale Sportskih igara mladih na kojem ćemo prisustvovati“ kazao je Miroslav Pisić, član odbojkaške ekipe „Zvornik“.

Specijalni partner Igara i u 2017. godini je Olimpijski komitet BiH. Sportske igre mladih nastavljaju svoju radosnu turneju u Konjicu, Tomislavgradu i Goraždu.

Podijelite članak