Portal 072info

Počele pripreme za tradicionalni sajam: ZEPS će ove godine okupiti oko 500 izlagača iz BiH i inozemstva

Montaža hala za 24. generalni bh. sajam ”ZEPS 2017.” počela je jučer na Kamberovića polju u Zenici. Tradicionalni sajam ove godine bit će održan od 3. do 7. oktobra, a trebao bi okupiti oko 500 izlagača iz BiH i inozemstva.

Više prijava

Kako nam je rekao Vedad Šestić, direktor Sajma ZEPS, do jučer je stiglo deset posto više prijava u odnosu na isti period prošle godine, tako da se ove očekuje mnogo veći broj izlagača.

– Prijave još pristižu. Konačan broj imat ćemo u ponedjeljak, kada će biti poznat ukupan broj učesnika ovogodišnje manifestacije ZEPS – rekao je Šestić.

Podsjetimo, na prostoru od 18.000 kvadratnih metara bit će postavljeno osam hala u kojima će biti predstavljeni proizvodni programi i usluge iz poljoprivrede, prehrane, turizma, drvne industrije, informatike, građevinarstva, energetike…

Poslovni susreti

Centralni događaj na sajmu bit će poslovni susreti pod nazivom ”Zeps B2B 2017”, koji će biti organizirani u saradnji Evropske poduzetničke mreže FBiH, Zeničke razvojne agencije ZEDA, u koordinaciji s Vanjskotrgovinskom komorom BiH, Tehnološkim parkom Varaždin – Republika Hrvatska i Mariborskom razvojnom agencijom – Republika Slovenija. Međunarodni B2B događaj “Zeps B2B 2017” bit će održan 4. oktobra u Promotivnoj hali.

Avaz.ba

Podijelite članak