Portal 072info

Počelo popularno Šankanje na Vlašiću, očekuje se i dolazak članova Predsjedništva BiH

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na travničkoj planini Vlašić danas je zvanično otvorena zimska sezona i manifestacija Šankanje koja će u tri dana, prema očekivanjima organizatora, okupiti više od 10.000 posjetilaca.

Vlašić je spreman, ski-staze već danima se dovode do savršenstva kako bi primile skijaše koji će ovog vikenda uživati u zimskom ugođaju i koncertim događajima koje je osigurao Sol Azur u sklopu jednog od najvećih zimskih festivala u regionu – Šankanja.

Predstavnik marketing sektora Sol Azura Adnan Baručija za Klix.ba je kazao da su u sklopu ovogodišnjeg Šankanja za posjetioce i ljubitelje elektronske muzike pripremili šator u kojem će nastupiti regionalni i bh. DJ-evi.

“Do sada smo sve organizovali tako da su DJ-evi bili predgrupe, ali s obzirom na broj festivala elektronske muzike, odlučili smo ove godine napraviti ‘Burn stage’ u kojem ćemo za tu klijantelu osigurati zabavu s regionalnim DJ-evima”, kazao je Baručija.

Foto: E. M./Klix.ba

Foto: E. M./Klix.ba

Najveća zabava očekuje se večeras poslije 22 sata kada će biti upriličen veliki vatromet i koncert Lapsus benda, Slađane Mandić & Ćao benda te Popa & Španca.

U Burn stageu zabava počinje u 22 sata i trajat će do 5 sati ujutro.

U subotu je tokom dana planirana zabava za najmlađe uz podjelu paketića i predstavu za djecu, a bit će upriličene i igre bez granica. U Sol Azur areni nastupit će Haris Džinović, Ćao Band te Pop & Španac.

Među svim posjetiocima sutra se očekuje i dolazak člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, koji je tradicionalni gost Šankanja, a saznajemo da je za subotu najavljen i dolazak drugog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, dok mogući dolazak Milorada Dodika niko nije mogao potvrditi.

Predsjednik Udruženja skijališta Srednja Bosna Goran Šarić je kazao da su sva skijališta spremna i da očekuju bolju sezonu nego je to bilo prošle godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Foto: E. M./Klix.ba

Foto: E. M./Klix.ba

Direktor Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona Miroslav Matošević je kazao da danas zvanično počinje zimska sezona na skijalištima Brusnica i Vlašić, dok sutra staze otvaraju Busovačka planina i Raduša.

“Ovim zvaničnim otvorenjem započinjemo zimsku turističku sezonu. Zvanično otvorenje nam je skromno, ali večeras i narednih dana nas očekuje pravi spektakl i zabave. Uživat će svi, kako najmlađi tako i stariji. Počinjemo gastro manifestacijom, a sutra ćemo imati Djeda Mraza i paketiće za svu djecu koja se zateknu na Vlašiću. Šankanje radi jednu kvalitetnu zabavu, napravili smo kombinaciju javnog i privatnog partnerstva koje odlično funkcionira”, kazao je Matošević.

I ove sezone očekuju veći broj gostiju nego protekle, a s obzirom na sve veći broj gostiju iz Hrvatske za otvorenje zimske sezone zainteresirali su se i regionalni mediji koji su danas posjetili Vlašić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)