Počinje izgradnja poslovnog objekta za potrebe MUP-a ZDK!

Ministar Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Nikola Arsenić i direktor privrednog društva „Almy gradnja“ d.o.o. Zenica Mevludin Hodžić potpisali su ugovor o izgradnji poslovnog objekta za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova u čijem sastavu će se nalaziti centar za edukaciju policijskih službenika, prostorije za smještaj i rad Specijalne policijske jedinice i centralna arhiva za potrebe lokacija za izdavanje ličnih dokumenata. Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 6.273.268 konvertibilnih maraka, a finansiranje će se vršiti iz Budžeta Zeničko-dobojskog kantona. Ovaj moderni i izuzetno funkcionalni objekat, u čijem sastavu će se, uz navedene sadržaje, nalaziti i poligon za taktičku obuku sa tornjem za alpinizam, poligon za obuku sa preprekama, streljana, teretana, bazen namijenjen za ronilačku obuku, trim kabinet, prostorije za smještaj i obuku službenih pasa, prostorije za smještaj službenih konja i mnogi drugi sadržaji namijenjeni za edukaciju i psiho-fizičku pripremu policijskih službenika, ako radovi na njegovoj izgradnji budu tekli predviđenom dinamikom, trebao bi biti završen i stavljen u funkciju najkasnije do kraja decembra 2017. godine.

Ugovor o izgradnji 1

Izgradnja Centra rezultirat će poboljšanjem nivoa obučenosti policijskih službenika, jačanjem policijskih kapaciteta za borbu protiv organizovanog kriminala i svih oblika teškog kriminaliteta, jačanjem sposobnosti policijskih službenika da se suprotstave svim oblicima narušavanja javnog reda i mira i jačanjem njihove spremnosti za uspješno izvršavanje najsloženijih policijskih zadataka, povećanom osposobljenošću pripadnika policijskog sastava za potragu, spašavanje i pružanje pomoći prilikom prirodnih nesreća i elementarnih nepogoda, te stvaranjem uslova za kvalitetno i zakonito skladištenje arhivske građe. Specijalna policijska jedinica koja trenutno boravi u vrlo neuslovnim prostorijama, izgradnjom Centra, napokon će dobiti odgovarajuće uslove za svoj smještaj i rad.

Ugovor o izgradnji 2

Potpisivanje navedenog ugovora predstavlja nastavak kontinuiranih napora Ministarstva unutrašnjih poslova i Vlade Zeničko-dobojskog kantona koji se poduzimaju na planu opremanja policijskih i drugih službenika objektima i sredstvima neophodnim za kvalitetan smještaj, edukaciju i efikasno obavljanje njihovih poslova i zadataka. Aktivnosti usmjerene na stvaranje što boljih materijalno-tehničkih pretspostavki za neometano izvršavanje ustavnih i zakonskih obaveza ovog Ministarstva bit će nastavljene i u budućnosti.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE