Pod lažnim imenom pet godina se krio u Banjoj Luci

Državljanin Srbije Marko Antunović (38) uhapšen je u Banjoj Luci na osnovu međunarodne potjernice koju je za njim raspisao Interpol Beograd zbog pokušaja ubistva Nikole Anaćkova (28) u Leskovcu.

Antunovića je, u saradnji s Upravom kriminalističke policije MUP-a RS, identificirala banjalučka policija.

Lokva krvi

Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da lice s potjernice koristi ličnu kartu na ime Srđan Derikuća te da je pod tim imenom prijavljen na adresi stanovanja u Banjoj Luci. Kriminalističko-tehničkom obradom utvrđeno je da se zapravo radi o Marku Antunoviću – navode u PU Banja Luka.

Pojašnjavaju da će Antunoviću prvo biti dokumentirano krivično djelo falsificiranje isprave, jer je posjedovao ličnu kartu i vozačku dozvolu na ime Srđan Derikuća, a da će po završetku tih aktivnosti biti predat Sudu BiH radi postupka ekstradicije.

Kako saznaje ”Avaz”, Antunović se tereti da je 21. februara 2015. godine u Okružnom zatvoru u Leskovcu pokušao da ubije zatvorenika Nikolu Anaćkova, kojeg je oštrim predmetom ubo u glavu, iznad uha. Obojica su bili na izdržavanju kazne u otvorenom dijelu zatvora. Antunović je nakon zločina pobjegao iz zatvora i u bijegu se nalazio više od pet godina. O njemu se ništa nije znalo sve do sada, kada je utvrđeno da je praktično zamijenio identitet i živio u Banjoj Luci.

Nastradali Nikola AnaćkovNastradali Nikola Anaćkov

Prema priči žrtvinog oca, koju su objavili mediji u Srbiji, Anaćkov se kobne večeri u zatvoru posvađao s Antunovićem dok su igrali društvenu igru “riziko”. Došlo je do koškanja i tuče, koja se ubrzo smirila. Međutim, dva sata kasnije Antunović je došao u sobu Anaćkova. Prvo su ga žrtvini drugovi spriječili da uđe, ali im je Nikola rekao da ga puste i da će njih dvojica to sami riješiti. Po ulasku u sobu Antunović je zatvorio vrata, a kada je izašao, držao je ruku ispod jakne. Nikolini drugovi zatim su ušli u sobu i zatekli ga u lokvi krvi.

Povreda mozga

Reagirala je straža i ukazala mu pomoć. Tu pometnju Antunović je iskoristio za bijeg, a Anaćkov je prevezen u Klinički centar u Nišu, gdje je operiran. Jedno vrijeme je bio u komi, jer je imao tešku povredu mozga, zbog čega je izgubio moć govora, dok desnu stranu tijela nije mogao pomjerati.

Logistička podrška

Nakon pronalaska odbjeglog Marka Antunovića, PU Banja Luka je pokrenula istragu kako bi se utvrdilo ko mu je bio logistička podrška za vrijeme skrivanja. Vjeruje se da je on blizak s jednom kriminalnom grupom iz Niša, pa nije isključeno i da se u Banjoj Luci kriju još neki pripadnici te grupe, što je predmet daljnje istrage.

Avaz

Prethodni članakIzetbegović: Ljudi su se pretjerano opustili, jako mali broj onih koji se odgovorno ponašaju
Sljedeći članakNakon političkih prozivanja, Robijaši objasnili “čiji” su: Da se ne lažemo, mi smo…