Podijeljeno oko 225.000 konzervi socijalno ugroženom stanovništvu

Konzerve 01 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U sklopu Nedjelje solidarnosti koju Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine, entiteta u Bosni i Hercegovini, tradicionalno obilježava od 24. do 31. oktobra volonteri su prikupili na stotine kilograma hrane i higijenskih potrepština, prenosi Anadolu Agency (AA).

Širom FBiH organizovane su sabirne akcije pod motom “Solidarnost na djelu“. Prikupljene namirnice volonteri su razvrstavali, pakovali, a potom dijelili socijalno ugroženom stanovištvu u svojim lokalnim zajednicama.

Istim povodom Crveni križ FBiH podijelio je oko 135.000 konzervi goveđeg nareska i gulaša za 12.000 korisnika 16 javnih kuhinja širom FBiH. Također, kantonalnim organizacijama Crvenog križa podijeljeno je oko 90.000 konzervi goveđeg nareska i gulaša.

ČITAJ JOŠ:  McLaren zbog COVID-19 otpušta 1.200 radnika

Ovu donaciju Crveni križ FBiH dobio je od Vlade FBiH. Riječ je o 24.997 kilograma goveđeg gulaša u konzervama od 200 grama i 15.000 kilograma goveđeg nareska u konzervama od 150 grama.

Raspodjela donacije vršila se na način da se 60 posto ukupnih količina roba dodijeli korisnicima svih javnih kuhinja, a 40 posto socijalno ugroženim građanima u općinama i gradovima u kojima nisu organizovane javne kuhinje.

Crveni križ FBiH prethodno je kroz strukturu, podijelio 900 paketa hrane i higijene koji su podijeljeni socijalno ugroženom stanovništvu u FBiH.

ČITAJ JOŠ:  U Tursko-Bosanskom koledžu sam bio gonjena životinja

GODISNJICA
MARKETING