Podnio milonsku tužbu protiv škole u kojoj je učiteljica ošišala njegovu kćerku

Podnio milonsku tužbu protiv škole u kojoj je učiteljica ošišala njegovu kćerku

Otac sedmogodišnje djevojčice kojoj je učiteljica ošišala kosu bez dopuštenja roditelja tuži školski okrug i dva člana osoblja u tužbi teškoj milion dolara.

U tužbi Jimmyja Hoffmeyera kaže se da su povrijeđena ustavna prava njegove kćeri mješovite rase.

On je također ispisao svoju kćer iz škole.

Istraga školskog okruga zaključila je u julu da, iako je učiteljica prekršila politiku škole, nije postupila s rasnom pristranošću.

Ukorena joj je, ali joj je dopušteno zadržati posao u osnovnoj školi Ganiard u Mount Pleasantu.

Jimmy Hoffmeyer rekao je prošlog aprila za Associated Press da se njegova kći Jurnee jednoga dana vratila kući iz škole s odrezanom kosom s jedne strane glave.

Dva dana kasnije, Jurnee se vratila kući iz škole s ošišanom kosom s druge strane glave – iako su je odveli frizeru koja joj je dala asimetričnu frizuru kako bi različite duljine bile manje očite.

Hoffmeyer kaže da je mislo da je to učinilo drugo dijete, ali Jurnee mu je rekla da je to učiteljica. “Učiteljica ju je ošišala kako bi je izravnala”, rekao je za AP.

Tužba je podnesena saveznom sudu u zapadnom Michiganu protiv javnih škola Mount Pleasant i dva člana nastavnog osoblja, prenosi MLive.com.

Osim što krši djetetova ustavna prava, tužba također navodi rasnu diskriminaciju, etničko zastrašivanje, namjerno nanošenje emocionalne boli i fizički napad.

Distrikt “nije uspio pravilno obučiti, nadzirati, usmjeravati, disciplinirati svoje zaposlenike i znao je ili je trebao znati da će se zaposlenici uključiti u pritužbe na ponašanje s obzirom na neprikladnu obuku, običaje, postupke i politike te nedostatak disciplina koja je postojala za zaposlenike “, stoji u tužbi.

Optuženici još nisu podnijeli službeni odgovor, a iz školskog okruga nije bilo komentara za javnost.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE