1 3


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Hrvatski premijer Andrej Plenković u ruci drži neobičnu „Vegetu“ – na ambalaži je, umjesto simpatičnog brkatog kuhara, njegovo lice.

Nije šala. Posebno dizajniranu „Vegetu“ darovala mu je uprava „Podravke“ prilikom premijerova posjeta koprivničkoj kompaniji prije godinu i pol, piše danica.hr.

No, neobičan dar držan je u tajnosti sve dok fotografija nije objavljena u tvorničkom oglasu „Podravke“. U vijesti o Plenkovićevoj posjeti, međutim, nije bilo ni retka o tome da je dobio unikatnu „Vegetu“.

Upravo ta je „Vegeta“ postala jako aktualna nakon što je u utorak objavljeno da će Plenković za predsjednicu uprave „Podravke“ postaviti bivšu potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić.

Kuhar s francuskim brčićima i prepoznatljivom kapicom desetljećima je simbol najpoznatijeg hrvatskog prehrambenog proizvoda. Na ambalažu je stavljen 1964. i otad je zaštitni znak tog planetarno popularnog dodatka jelima.

Zovu ga „Podravkino sipko zlato“ jer je upravo „Vegeta“ najzaslužnija za strelovit razvoj kompanije. Mnogi Koprivničanci i Podravci smatraju kako je prof. Zlata Bartl zbog toga zaslužila veliki spomenik na istaknutom mjestu u gradu.