Portal 072info

PODRŠKA TUZLI: Na protestima u Zenici došlo i do fizičkog obračuna (FOTO)

IMG_3977

Najavljeni protesti koji su dogovoreni ispred Vlade ZDK održani su danas u 13:00 sati ispred zgrade ZDK. Isti su okupili oko stotinu nezadovoljnih građana Zenice koji su odlučili na ovaj način dati jedan vid podrške za grad Tuzlu i ono što je njih zadesilo jučer ispred Vlade Tuzlanskog kantona.

Emir Serdarević, član neformalne grupe O2 u izjavi za 072info je istakao: „Cilj ovog protesta je u suštini podrška protestima u Tuzli, podrška tim ljudima kojima je učinjeno to što im je učinjeno, da li nepravda ili nešto sasvim drugo. u narednim danima ćemo medije obavijestiti o narednim koracima koje naša neformalna grupa planira uraditi nakon sastanka koji imamo večeras vezano za proteste koji će se održati tokom iduće sedmice. Ispred Vlade ZDK bi se trebali desiti protesti, obzirom da mi pripadamo ovom kantonu i Kanton je nekako njaveća instanca kojoj treba da se obraćamo“, istekao je Serdarević.

Važno je istaći da su se ovi protesti organizovali putem događaja na društvenoj mreži Facebook, te će idući protesti biti organizovani od strane pomenute neformalne grupe i stanovništvo će biti obaviješteno putem medija. Tokom protesti, došlo je i do fizičkog obračuna od strane demonstaranata i službenog lica koje je izašlo iz zgrade vlade. 

Nezadovoljni građani su odlučili još neko određeno vrijeme provesti ispred Vlade ZDK, pa su time na kratko vrijeme zaustavili saobraćajnicu na Bulevaru, te se vratili na početne pozicije.

Fotografije sa današnjih protesta možete pogledati kroz galeriju Benjamina Hazića.

[Galleries 184 not found]

Podijelite članak