AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Intervjui / Muzika/TV / Zabava

Sedamnaestogodišnja Zeničanka, Ajna Hasanbegović, koja je javnosti poznata po svojim nastupima na razim festivalima budući da se muzikom bavi još od svoje jedanaeste godine, ove godine odlučila se prijaviti na šou „Prvi glas sevdaha“.  Iako je ovo za nju prvo takmičenje ovog tipa, ipak se ova talentovana Zeničanka uspjela plasirati u finalno večer šoua gdje će se boriti za titulu najbolje. Podsjetimo, na ovaj šou se prijavilo oko 1000 kandidata a u finalnoj večeri za titulu pobjednika borit će se njih 28, a među kojima je i Ajna.

Ovaj uspješni plasman mlade Hasanbegović bio je povod da sa Ajnom ukratko sumiramo cjelokupno takmičenje kroz koje je prošla, kao i da saznamo koje su to njene ambicije kada govorimo o finalnoj večeri?!

Kakve su dosadašnje reakcije žirija, koliko su generalno zadovoljna podrškom zeničke publike?!

Obzirom da sam tu gdje jesam – u finalu, reakcije žirija su većinom bile pozitivne. Svakako ne smijem zaboraviti istaknuti veliku podršku publike, a koja mi uvijek mnogo znači.

Koja su tvoja očekivanja od finalne večeri, šta ovaj show generalno za tebe predstavlja?

Od finala očekujem da se što bolje predstavim, da ponesem novo iskustvo, a vidjećemo šta će reći žiri i publika?! Za mene ovaj show predstavlja stepenicu više u mom muzičkom odrastanju.

Koji su tvoji dalji planovi nakon što se završi takmičenje?

Obzirom da sam učenica Srednje Muzičke škole i da sam na Federalnom takmičenju u kategoriji solo pjevača bila najbolja planiram se što više posvetiti obrazovanju, a mjesta za muziku će se svakako naći.

Šta bi za tebe predstavljala pobjeda?

Pobjeda bi mi svakako značila, ali isto tako smatram velikim uspjehom i samo finale. Obzirom da je muzičkih dešavanja u Zenici vrlo malo, osim onih humanitarnog karaktera, i nemam se baš često priliku predstaviti našoj publici, ali vjerujem u njihovu podršku.

Na koji način je moguće glasati za tebe?

Finale je 8. juna sa početkom u 20:00 sati u Domu mladih Skenderija uz direktan prenos na Tv1 i Mreža plus, a ulaznica je 10KM. Gledatelji mogu glasati za mene slanjem SMS poruke (0.58 KF) sadržaja PSG 27 na broj 091 410 100. Također, za gledatelje van Bosne i Hercegovine važi isti sadržaj poruke a šalju na broj koji važi za tu državu: Slovenija 3838, Hrvatska 647 647, Srbija 1202, Austrija 900 50 6506, Njemačka 82555, Švicarska 9393, Holandija 5030, Švedska 72027.

Talentovanoj Zeničanki želimo mnogo sreće 08. juna, te se iskreno nadamo kako će zenička publika biti dio te večeri i od presudnog značaja za Ajninu pobjedu. Valja pomenuti kako cjelokupan prihod od televoutinga ide u humanitarne svrhe, za ugroženu porodicu iz Topčić polja.