Portal 072info

Pogledajte najemotivnije trenutke s vjenčanja princa Harryja i Meghan Markle

Harry i Meghan su od trenutka kada su objavili svoje zaruke i najavili vjenčanje postali omiljeni svjetski par jer nisu tipičan par iz kraljevske porodice, ali prvenstveno zbog njihove bliskosti i ljubavi kojom zrače u javnosti. Tako je bilo i na vjenčanju na kojem vojvoda i vojvotkinja nisu mogli sakriti svoju sreću, sve vrijeme su se zaljubljeno gledali, a ni u jednom trenutku nisu skidali osmijehe s lica.

Mnoge je dirnulo i to što su Harry i Meghan na svom vjenčanju odali počast princezi Diani. Naime, pored princa Williama nalazilo se prazno mjesto u čast sjećanja na Dianu, a njena sestra Lady Jane Fellowes koja se jako rijetko pojavljuje u javnosti pročitala je pasus iz pjesme “Song of Solomon”.

“Postavi me kao pečat na svoje srce, jer je ljubav jako kao smrt”, pročitala je, između ostalog, Lady Fellowes.

Trenutak koji je izazvao opće oduševljenje svih koji su pratili kraljevsko vjenčanje bio je bez sumnje prvi poljubac. Naime, Harry je svoju suprugu prvi put poljubio kada su izašli iz kapele.

No, trenutak koji se smatra najemotivnijim, a koji je otkriven tek nakon vjenčanja je onaj kada je princ Charles doveo Meghan do oltara i predao je Harryju. Kamere su u tom trenutku snimili Harryja kako nešto govori Meghan, a svi su kasnije zaključili da joj je rekao:“Izgledaš prekrasno. Jako sam sretan”, nakon čega su se oboje stidljivo nasmijali.

 Klix.ba
Podijelite članak