Pogledajte video: Kako je šerifova zamjenica izvukla ubicu iz strogo čuvanog zatvora

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Kejsi Kol Vajt (Casey Cole White) (38), osumnjičeni ubica koji već služi 75-godišnju kaznu zbog pokušaja ubistva i otmice, te provale i pljačke, pobjegao je iz okružnog zatvora Lauderdale usred bijela dana 29. april, što je potaknulo potjeru širom Alabame.

Osuđenom zločincu i osumnjičeniku za ubistvo u bijegu je navodno pomogla šerifova zamjenica Viki Vajt (Vicky White), i to svog posljednjeg dana prije penzionisanja, utvrdio je lokalni šerif.

Najnovije snimke nadzornih kamera prikazuju bijeg ovog dvojca koji je, kako se na kraju ispostavilo, bio u ljubavnoj vezi još od 2020. godine.

Snimak pokazuje terenac kojim su prošli pored benzinske postaje dok je Viki (Vicky) vozila Kejsija (Caseyja), kako je rekla kolegama, u zgradu okružnog suda na psihijatrijsku procjenu – koja uopće nije bila zakazana.

Automobil s kojim je par pobjegao pronađen je na parkingu oko 800 metara od benzinske postaje, kraj trgovačkog centra Florens Skver (Florence Square).

Kamere u strogo čuvanom zatvoru snimile su pak trenutak dok je naoružana 56-godišnja udovica Viki pridržavala vrata 38-godišnjem nasilniku, koji je još uvijek nosio lisice prije nego što su u petak u 9:30 sati ujutro sjeli u crni šerifov automobil i odjurili.

Policija je odbjegli par označila kao opasan i naoružan poluautomatskom puškom AR-15 i sačmaricom, a vlasti nude nagradu od 10.000 dolara za informacije koje bi dovele do njihovog uhićenja.

Kejsija Vajta (Caseyja Whitea) čeka suđenje za ubistvo nožem Koni Ridvej (Connie Ridgeway) 2015. godine. za koje bi mogao biti dodatno osuđen.

Avaz