Portal 072info

Pokloni za porodice dvojice stradalih pripadnika OS BiH

Delegacija Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika u BiH posjetila je porodice poginulih pripadnika Oružanih snaga BiH Nedeljka Radića i Armina Salkića.

Delegaciju je predvodio vojno-diplomatski predstavnik Bugarske u BiH brigadir Ivo Kutev, a izuzev njega, u delegaciji su bili i predstavnik Ruske Federacije brigadir Ivan Popov, Srbije pukovnik Predrag Mićić i pomoćnik vojno-diplomatskog predstavnika Sjedinjenih Američkih Država u BiH pukovnik Edwin T. Brinkley.

“Predstavnici vojno-diplomatskog zbora u BiH posjetili su porodice dva poginula pripadnika Oružanih snaga BiH koje žive u Vogošći i u selu Preočica kod Viteza, a koji su 18. novembra izgubili svoje živote u nemilom terorističkom napadu u Rajlovcu. Jednoglasnom odlukom svih vojnih izaslanika, dogovoreno je da se porodicama uruče prigodne pomoći u povodu 40 dana od nemilog događaja. Također, djevojčici pokojnog Nedeljka Radića poklonili smo igračke“, naveo je brigadir Kutev.

Ovim, prije svega, moralnim gestom Asocijacija vojno-diplomatskih predstavnika je još jednom na djelu dokazala svoju humanost, te prijateljski odnos država koje predstavljaju prema Bosni i Hercegovini i njenim narodim.

Anadolija

Podijelite članak