873x400 1 1
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti
Kurbani 2021

“Teror na autocesti A1 u Italiji”, “Modena, autocesta A1 iz pakla”, samo su neki od jutrošnjih naslova talijanskih medija nakon pljačke blindiranog vozila nedaleko od Modene.

Riječ je o glavnoj italijanskoj autocesti A1, koja povezuje Milano i Napulj. Napad se dogodio između izlaza Valsamogia i Modena Sud, u smjeru Bolonje, a autocesta je bila u blokadi od ponedjeljka navečer do danas ujutro. Bila je zatvorena u oba smjera oko sedam sati, navodi Index.hr.

Razbojnici, za koje italijanski mediji pišu da pripadaju mafiji, posuli su cestu šiljcima i tako probušili gume i onemogućili daljnje kretanje vozila. Izašli su iz svog vozila te s kalašnjikovima u rukama natjerali neke vozače da napuste svoje aute.

Ubrzo su se čule tri eksplozije, navode svjedoci. Razbojnici su digli u zrak vozila, kasnije će se ispostaviti ukradena, kojima su stigli na autocestu, kako bi zameli sve tragove. Pucali su i u zrak ne bi li zastrašili ljude oko sebe.

Zapalili su i dimne bombe kako bi stvorili barijeru između sebe i eventualne policijske potjere, a potom natjerali dvojicu vozača kamiona da svoja vozila prepriječe preko ceste i tako su dodatno zatvorili pristup mjestu pljačke.

– Bojao sam se da ću umrijeti, vidio sam osobe s automatima kako nasrću na ljude”, svjedoči jedna osoba za Repubblicu. Drugi svjedoci, za Il Quotidiano Nazionale, situaciju opisuju kao “Divlji zapad” i “smak svijeta”. “Ovo je bilo filmski, bojali smo se”, kažu treći za Corriere di Bologna. Četvrti, pak, opisuje kako je bio “šokiran te kako je sve bilo filmski izvedeno.