Pokušao pregaziti službenike SIPA-e: Optužnica protiv Bukvića

Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Nedima Bukvića, rođenog 1986. godine u Doboju, ranije osuđivanog, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da se 21.12.2020. godine na parking prostoru tržnog centra na području mjesta Kraševo-Jelah u opštini Tešanj, upravljajući automobilom “Škoda”, oglušio na izdate naredbe policijskih službenika SIPA-e, koji su tom prilikom bili angažovani na poslovima lišenja slobode počinioca krivičnih djela u okviru operativne akcije, sa zadatkom lišenja slobode navednog Nedima Bukvića, da bi optuženi potom napao službene osobe nasrnuvši na njih vozilom, te im nanio fizičke povrede.

Optuženi se tereti da je napao službena lica u institucijama Bosne i Hercegovine u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinilaca krivičnih djela, pri čemu su službenim licima nanesene tjelesne povrede, te na taj način počinio krivično djelo – napad na službeno lice u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinilaca krivičnih djela iz člana 241b. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopćeno iz Tužilaštva BiH.

FENA