Policajac u SAD uhvatio političara kako spava u automobilu s krek kokainom

Lokalni političar Republikanske stranke i član Republikanskog gradskog vijeća u Krenstonu, Roud Ajlend, Metju R. Rajli podnio je ostavku nakon što ga je policija pronašla onesviještenog u njegovom automobilu dok je u ruci držao spravu za pušenje kreka.

Rajli se suočio s pozivima da podnese ostavku nakon što je policija saopćila da ga je u ponedjeljak oko 11:30 pronašla u parkiranom terencu s dvije krek cijevi i “bijelom supstancom nalik kamenu”, za koju je utvrđeno da je krek kokain, prema “The Providence Journalu”.

Cijev za krek

Policija je testirala supstancu na licu mjesta i rekla da je pozitivna na kokain i fentanil, prenijele su lokalne novine, pozivajući se na policijski izvještaj.

U izvještaju se također navodi da je Rajli “izgledao kao da spava ili je bio u nesvijesti dok je imao poteškoća s disanjem/gušenjem”, dodajući da je policajac otvorio vrata i protresao ga da ga probudi, navodi “The Providence Journal”.

Na snimku incidenta s kamere na tijelu policajca vidi se kako Rajli tvrdi da se gušio jer ima apneju u snu.

– U ruci imate cijev za krek – odgovorio je jedan policajac.

Rajli je držao staklenu lulu i upaljač, koji se obično koriste za pušenje krek kokaina, a u policijskom izvještaju se dodaje da je pokazao znake potencijalnog predoziranja, navodi “The Providence Journal”.

Bio je čist 13 godina

Spasilačko osoblje je reklo da je Rajli stabilno i da se nije predozirao, dodaju te novine.

Na snimku Rajli, koji je advokat, kaže da je imao recidiv nakon što je 13 godina bio “čist” poslije lošeg razvoda.

On je optužen za posjedovanje kontrolisanog narkotika i trebalo bi da se pojavi pred sudom u junu.

Gradonačelnik Krenstona Ken Hopkins rekao je u saopćenju da je Rajli, koji je uhapšen u ponedjeljak, donio “ispravnu odluku” da podnese ostavku kako bi mogao da se fokusira na svoje blagostanje i porodicu.

Hopkins je rekao da će planovi za vanredne izbore biti organizovani u narednim sedmicama.

Rajli, koji je također podnio ostavku na mjesto šefa lokalne Republikanske stranke ranije ove sedmice, nije odmah odgovorio na Insiderov zahtjev za komentar.