Policija ih zatekla kako prebacuju 192 kilograma duhana iz Audija u Passata

Privremeno oduzeto 192 kilograma duhana 1

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine – Dobrljin, 18. januara 2021. godine, zaplijenili su 192 kilograma rezanog duhana bez akciznih markica.

“Nezakonit promet duhana spriječen je u mjestu Blagaj na području Novog Grada (Bosanski Novi, op.a.) gdje su pripadnici ove jedinice dvojicu državljana BiH otkrili u pretovaru duhana iz vozila Audi u vozilo Passat, bh. nacionalnih oznaka. Radi se o G.B. (1985.) koji je upravljao Audijem i A.M. (1959.) koji je upravljao vozilom Passat”, saopštili su iz Granične policije Bosne i Hercegovine, kako prenosi Anadolu Agency (AA) dodavši:

“O događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim je nalozima izvršen pretres vozila. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo ‘nedozvoljen promet akciznih proizvoda’, protiv G.B. i A.M. bit će dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH. Duhan, čija se tržišna vrijednost procjenjuje blizu 40.000 KM privremeno je oduzet, kao i drugi dokazni materijali”.

Prethodni članakDuško se oglasio o navodnoj aferi: Tuži sve redom
Sljedeći članakObjavljeni konačni rezultati izbora u Mostaru