Policija svjedočila prodaji: Travničanin uhapšen zbog dilanja droge

Službenici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK/KSB danas su uhapsili 46-godišnjeg F. G. iz Travnika zbog osnovane sumnje o nedozvoljenoj proizvodnji i stavljanju u promet opojnih droga.

Naime, kako je kazao Rusmir Prohan, portparol policijskog komesara MUP-a SBK, radeći na sprečavanju krivičnih djela vezanih za zloupotrebu opojnih droga specijalci su oko 12.30 sati u ulici Ruđera Boškovića u Novom Travniku uočili crni Audi, kojim je upravljao uhapšeni.

– Iz vozila je ubrzo izišao mlađi muškarac, kojeg su službenici policije presreli, a isti je prilikom toga od sebe odbacio dva zamotuljka, za koja se sumnjalo da je u pitanju opojna droga. Utvrđeno je da se radi o osobi inicijala F. A. (29) iz Novog Travnika, koji je priznao da je odbacio dva paketića s kokainom, koja je prethodno kupio za iznos od 100 eura od osobe F. G. Pronađeni su odbačeni paketići, a na magistralnom putu M-5 u mjestu Donje Putićevo, općina Travnik, zaustavljeno je i vozilo Audi, u kojem je izvršena kupoprodaja opojne droge kokain – rekao je Prohan.

Prema njegovim riječima, izvršen je pretres vozila, te je pronađena novčanica od 100 eura. U nastavku ove akcije, bit će izvršeni i pretresi stanova osumnjičenih osoba, te će se provesti i druge istražne radnje, a o svemu je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac.

Istražne radnje provode službenici Sektora kriminalističke policije, koji su samo tokom ove godine Kantonalnom tužilaštvu podnijeli 23 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima vezanim za zloupotrebu opojne droge.

Avaz.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE