Policija u Brčkom pronašla Avganistance u kamionu iz Makedonije

Policija u Brčkom pronašla je prilikom kontrole kamiona makedonskih registracija trojicu migranta, državljana Avganistana, koji su ilegalno ušli u BiH, rekao je portparol policije distrikta Halid Emkić.

Emkić je rekao da su migranti, koje je prevozio makedonski državljanin, pronađeni sinoć na putu Bijeljina – Brčko u naselju Sandići.

“Otkriveni su u tovarnom dijelu vozila, a utvrđeno je da je riječ o državljanima Avganistana. O svemu je upoznato Tužilaštvo BiH i Služba za poslove sa strancima”, rekao je Emkić novinarima.

On je dodao da su trojica migranata nakon identifikacije prevezena u Opštu bolnicu Brčko, gdje im je ukazana neophodna medicinska pomoć, dok je vozač priveden u policiju na kriminalističku obradu.

“Tokom noći sva četvorica su predata Službi za poslove sa strancima BiH”, potvrdio je Emkić.

Šef Odjeljenja Vlade distrikta za bezbjednost Uroš Vojnović ocijenio je ilegalni ulazak trojice Avganistanaca kao izolovan slučaj.

Prema njegovim riječima, Vlada je u stalnom kontaktu s nadležnim organima BiH u vezi s migrantskom krizom, mada trenutne procjene isključuju mogućnost skretanja na rute kroz BiH.