Portal 072info

Policijski službenici kontrolisali posjedovanje i korištenje zimske opreme na vozilima, te alkoholiziranost vozača u saobraćaju

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u vremenskom periodu od 04.12. do 11.12.2015. godine, realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sa posebnim akcentom na kontrolu posjedovanja i korištenja odgovarajuće zimske opreme na vozilima. Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Pravilniku o saobraćaju u zimskim uvjetima.
Prilikom naznačene akcije kontrolisana su 3.262 vozila u saobraćaju, kojom prilikom je izdato 288 prekršajnih naloga.

Takođe, u vremenskom periodu 11-13.12.2015. godine, realizovana je akcija u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača. Tom prilikom, policijski službenici su kontrolisali 1.114 vozila u saobraćaju, te izdali 112 prekršajnih naloga. Izvršenim kontrolama I alkotestiranjem, kod 105 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, dok je sedam vozača odbilo da se podvrgne ispitivanju alkoholiziranosti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona nastaviće sa aktivnostima na osiguranju što veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, posebno u periodu kada se na putevima očekuje povećan broj vozila zbog božićnih i novogodišnjih praznika, te ovom prilikom upozorava vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, kao i da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.

mupzdk.gov.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME