POLITIČARI ZLOUPOTREBLJAVAJU SITUACIJU: Apel za javnost zeničkih studenata

Podijelite vijest

Budući da se već sada, prema nezvaničnim informacijama, vrše sramotne radnje i zloupotreba hrane i donacija od strane političkih partija koji i u ovim teškim trenucima kupe političke poene budući da se bliži oktobar, apeluju se građani da budu izuzetno pažljivi gdje i kome uručuju donacije. Kako naša redakcija zaprima informacije od čitatelja koje za sada ne možemo sa sigurnošću tvrditi, mnoge donacije koje se navodno upućuju Maglaju, još nikada nisu stigle na ta područja.

Da je situacija o zloupotrebi donacija krajnje alarmanta i u neku ruku žalosna pokazatelj je i apel novinarima i svim medijima od strane Adise Softić, pokretača humanitarne akcije ispred zeničkih studenata koji prenosimo u cjelosti:

“Hrana neka se dovozi na Mašinski fakultet jer “humanitarne” organizacije poput “crvenih” u Zenici samo skladište hranu i čuvaju je za “crne dane”. Situacija da nije žalosna bila bi smiješna. Nažalost, zloupotrebljavaju se velike količine hrane. Ne dopustite da neko ostane gladan jer su nečije oči gladne. SRAMOTA!!!!

Studenti se svim raspoloživim snagama bore da smjeste, nahrane i zbrinu što više porodica, ali izgleda to ne štima nekome. Još jednom ponavljam, hrana neka se šalje samo na Mašinski fakultet, garantujem životom da se neće ni jedna konzerva sakriti!”