Poljoprivrednici očekuju promjene: Ako ih ne bude, nek očekuju blokade

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Poljoprivrednici u Federaciji Bosne i Hercegovine traže od federalne Vlade da u ovogodišnjem budžetu ispoštuje zakonom određeni minimum od tri posto za poljoprivredu, umjesto predviđenih 2,44 posto, ili će uslijediti blokade.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH danas bi trebalo da donese odluku o ovogodišnjem budžetu FBiH, u kojem je za poljoprivredu početno planirano 160 miliona KM ili za 54 miliona KM više nego prošle godine, a amandmanom nove parlamentarne većine povećano je za četiri miliona KM.

ČITAJ JOŠ:  Sljedeće sedmice zastoji na granici Hrvatske i Srbije, preporuka “preko BiH”

Međutim, poljoprivrednici time nisu zadovoljni i insistiraju da se ispoštuje Zakon o budžetu koji predviđa minimalno tri posto iz federalnog budžeta za poljoprivredu.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBiH Nedžad Bićo rekao je da nisu zadovoljni prijedlogom i da samo traže da se poštuje Zakon o budžetu koji predviđa da se izdvaja od tri do šest posto za poljoprivredu.

“Tražimo da ispoštuju zakon. Od nove parlamentarne većine očekujemo promjene. Od toga izgleda ništa pa, eto, nek se nadaju blokadama”, poručio je Bićo.

ČITAJ JOŠ:  Kolika je prosječna godišnja proizvodnja konzumne ribe u FBiH
GODISNJICA
MARKETING